Numărul băncilor din SUA intrate în faliment în acest an a urcat la 16

Numărul băncilor închise de autorităţile din Statele Unite în acest an a crescut la 16, după prăbuşirea unei instituţii financiare cu active de 18,2 miliarde de dolari din statul Minnesota, potrivit CNN.

9 afișări
Imaginea articolului Numărul băncilor din SUA intrate în faliment în acest an a urcat la 16

Numărul băncilor din SUA intrate în faliment în acest an a urcat la 16 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Departamentul Comerţului din SUA a numit Autoritatea Federală de Garantare a Depozitelor ca administrator al American State Bank of Minnesota. Instituţia de credit are depozite atrase de la populaţie în valoare de 16,3 miliarde de dolari. În SUA, statul garantează depozitele bancare în limita sumei de 250.000 de dolari.

Sucursalele băncii vor fi însă deschise luni, după ce aceasta a fost preluată rapid de o altă instituţie financiară americană, Community Development.

Anul trecut 140 de bănci americane au fost închise din cauza efectelor crizei, nivel maxim începând din 1992, când a fost înregistrată prăbuşuirea a 181 instituţii de credit. Recordul absolut este deţinut în SUA de anul 1989, cu 534 de bănci închise.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici