Numărul de turişti de pe litoral va creşte cu 5% faţă de anul trecut

Numărul de turişti care îşi vor petrece vacanţele pe litoral în această vară va creşte cu circa 5% comparativ cu anul trecut, când au fost înregistraţi aproximativ 1,3 milioane de turişti, gradul de ocupare depăşind în prezent 90%, a declarat agenţiei MEDIAFAX Corina Martin, preşedintele ANAT.

133 afișări
Imaginea articolului Numărul de turişti de pe litoral va creşte cu 5% faţă de anul trecut

Numărul de turişti de pe litoral va creşte cu 5% faţă de anul trecut (Imagine: Cristian Andreescu/Mediafax Foto)

"În acest moment, gradul mediu de ocupare pe litoral este între 90% şi 95 %, şi de 100 % în week-end-uri, şi reprezintă vârful înregistrat pe întregul sezon. Acest grad bun de ocupare se datorează tarifelor avantajoase oferite de programele speciale şi vremii excelente", a spus Corina Martin, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT) şi preşedinte al Ascoaiţiei Litoral-Delta Dunării.

Mamaia este staţiunea cu cel mai mare grad de ocupare, urmată de Eforie Nord şi Jupiter, la polul opus situându-se Eforie Sud.

"Începând cu 15 august tarifele scad pentru că începe seria a doua a programului «Zile gratuite de vacanţă» şi apoi, de la 1 septembrie , «Litoralul pentru toţi» ", a spus Corina Martin, care a adăugat că 80% dintre turiştii care îşi fac vacanţa pe Litoral merg prin intermediul agenţiilor de turism, unde preţurile sunt mai mici faţă de cele practicate la recepţiile hotelurilor.

Ea a anunţat că tarifele pe litoral nu vor creşte la agenţii începând cu 1 august, ci vor rămâne la nivelul stabilit la 15 iulie, când a început perioada considerată vârf de sezon.

În acest context, deşi la începutul sezonului anunţa scăderi de 20% pe litoral, ANAT estimează că la finalul sezonului va fi înregistrată o creştere de 5 % faţă de 2010.

Anul trecut şi-au petrecut vacanţa pe litoral circa 1,3 milioane de turişti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici