Numărul turiştilor a crescut anul trecut cu 5% la nivel mondial, la aproape 1,1 miliarde de persoane

Numărul turiştilor care au călătorit anul trecut în străinătate a crescut cu 5% la nivel mondial, la aproape 1,1 miliarde de persoane, în pofida dificultăţilor economice actuale, aceştia fiind atraşi în special de Europa şi Asia, potrivit datelor Organizaţiei Mondiale a Turismului (OMT).

135 afișări
Imaginea articolului Numărul turiştilor a crescut anul trecut cu 5% la nivel mondial, la aproape 1,1 miliarde de persoane

Numărul turiştilor a crescut anul trecut cu 5% la nivel mondial, la aproape 1,1 miliarde de persoane (Imagine: Shutterstock)

În total, 1,087 miliarde de turişti s-au deplasat anul trecut dintr-o ţară în alta, cu 52 de milioane mai mulţi faţă de anul precedent, relatează AFP.

"În pofida dificultăţilor economice, datele referitoare la turismul internaţional depăşesc cu mult aşteptările noastre", se arată într-un comunicat la OMT.

Pentru acest an, OMT prognozează o creştere de 4%-4,5% a numărului de turişti care se vor deplasa în străinătate.

Europa, aflată în criză, a surprins în 2013 prin atragerea cu 5% mai mulţi turişti comparativ cu 2012. Majorarea reprezintă cea mai puternică creştere în valoare absolută la nivel mondial, respectiv de 29 de milioane de turişti, la un total de 563 de milioane de vizitatori.

"Este o cifră importantă mai ales având în vedere situaţia economică regională, dar şi faptul că a pornit de la nivelurile ridicate din 2011 şi 2012", potrivit OMT.

Regiunea Asia-Pacific a înregistrat cea mai mare creştere relativă, de 6%, respectiv de 14 milioane mai mulţi turişti care au călătorit dintr-o ţară în alta, numărul total al acestora ajungând la 248 de milioane persoane.

Cea mai mare creştere din această regiune a fost înregistrată de Asia de Sud-Est, de 10%.

Africa a atras anul trecut cu 6% mai mulţi turişti faţă de 2012, la un nou nivel record de 56 de milioane de persoane, potrivit OMT.

Regiunea America a beneficiat de o creştere ceva mai lentă, de 4%, a numărului de turişti.

Din cauza crizei economice, turismul mondial a înregistrat în 2009 cea mai slabă evoluţie din ultimii 60 de ani, potrivit OMT, cu un declin de 3,8% al numărului de turişti. În 2010 a avut loc o creştere de 6,6%, urmată de un avans de 5% în 2011 şi de 4% în 2012, când numărul total al turiştilor a depăşit pragul de 1 miliard de vizitatori.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici