Numărul turiştilor străini din Turcia s-a redus cu 40% în iunie, procent record. Atacurile teroriste ţin vizitatorii la distanţă

Numărul turiştilor străini care au călătorit în Turcia s-a redus cu peste 40% în iunie, cea mai mare scădere din ultimii 22 de ani, în contextul în care atacurile teroriste din ultimele săptămâni şi tensiunile cu Rusia au ţinut vizitatorii la distanţă, scrie Reuters.

1608 afișări
Imaginea articolului Numărul turiştilor străini din Turcia s-a redus cu 40% în iunie, procent record. Atacurile teroriste ţin vizitatorii la distanţă

Numărul turiştilor străini din Turcia s-a redus cu 40% în iunie, procent record. Atacurile teroriste ţin vizitatorii la distanţă

Declinul vine după o serie de veşti proaste pentru economia turcă, pe măsură ce tensiunile politice şi de securitate au erodat încrederea investitorilor străini.

Unii economişti estimează că veniturile din turism, un sector de bază al economiei, ar putea scădea cu 25% în acest an, cu opt miliarde de dolari sub nivelul de anul trecut, respectiv echivalentul a 1% din PIB.

Potrivit datelor oficiale, sosirile turiştilor străini au căzut cu 40% în iunie, la 2,4 milioane de persoane, recordul negativ anterior fiind în mai, când fluxul scăzuse cu 34,7%.

Chiar dacă Ankara şi Moscova fac eforturi pentru a reface legăturile, numărul turiştilor ruşi din Turcia s-a redus cu 87% în primele şase luni ale anului.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici