O asociaţie susţine că desemnarea lui Răzvan Cuc la Trasporturi este „o ciorbă proastă reîncălzită”

Desemnarea lui Răzvan Cuc pentru postul de ministru al Trasporturilor este „o ciorbă proastă reîncălzită”, în opinia Asociaţiei Pro Infrastructură, care invocă, într-o postare pe Facebook, „performanţele de tristă amintire” ale acestuia, din mandatul din 2017.

491 afișări
Imaginea articolului O asociaţie susţine că desemnarea lui Răzvan Cuc la Trasporturi este „o ciorbă proastă reîncălzită”

O asociaţie susţine că desemnarea lui Răzvan Cuc la Trasporturi este „o ciorbă proastă reîncălzită”

Asociaţia aminteşte de inaugurarea, în august 2017, a unei linii de cale ferată „năpădită de buruieni care există din perioada austro-ungară şi pe care se circula cu 30-35 km/h”. „Apoi a "tăiat panglica" la 7,5 km din Centura Bucureşti, dar fără stratul final de asfalt, cu marcaje provizorii, lucrări în desfăşurare şi utilaje pe carosabil!”, arată asociaţia.

Pro Inffrastructură aminteşte şi alte momente din activitatea lui Cuc: în iulie 2017 certa, pe autostrada A1 Lugoj-Deva, constructorii, pentru şanţuri lipsă şi mobilizare slabă, neînţelegând care sunt adevăratele blocaje contractuale, dar şi mai multe declaraţii despre lotul 4 al Autostrăzii Lugoj-Deva. „În mai 2017, habarnistul Cuc semna ca primarul, fără să înţeleagă ce i se petrece, OMT 600, infamul ordin de ministru creat de Ştefan Ioniţă, pe-atunci şeful CNAIR. Acesta modifica RADICAL condiţiile FIDIC care, din 2011, stabileau detaliile contractuale necesare proiectelor de infrastructură”.

„Ordinul a fost aspru criticat de toată lumea. Experţii Comisiei Europene au ameninţat că ne blochează fondurile POIM pe transport dacă nu este abrogat. În ianuarie 2018 a fost înlocuit de noul model de contract naţional. Dar efectele OMT 600 se vor vedea mult timp, 160 km de autostradă şi podul suspendat peste Dunăre de la Brăila urmând să se construiască pe baza lui.

În mandatul lui Cuc s-au deschis 15 km de autostradă care erau de fapt finalizaţi din decembrie 2016 şi s-au lansat licitaţii pe proiecte prost pregătite, cele mai multe nefiind încheiate nici astăzi, ba chiar unele îndreptându-se spre anulare.

Şansele ca lucrurile să se schimbe în bine la acest minister vital pentru dezvoltarea ţării sunt zero atât timp cât este condus de incompetenţi care dau bâlbe monstruoase, sclavi ai jupânilor politici”, încheie postarea Pro Infrastructură.

Deputatul PSD Răzvan Cuc, în vârstă de 35 de ani, a fost propus la conducerea Ministerului Transporturilor, în şedinţa CEx al partidului de marţi. Răzvan Cuc a fost ministru al Transporturilor în Cabinetul Tudose în perioada iunie-octombrie 2017. Social-democratul şi-a anunţat demisia într-o şedinţă CEx al PSD. Liviu Dragnea i-a reproşat atunci lui Cuc abilităţile reduse de comunicare. Totuşi, preşedintele PSD l-a caracterizat pe acesta ca „un tânăr bun, capabil”.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici