O casă expropriată, pentru care se aşteaptă Hotărâre de Guvern ca să fie demolată, blochează lucrările la Autostrada Sebeş-Turda

O casă expropriată, pentru care se aşteaptă o hotărâre de guvern pentru a fi demolată, blochează continuarea lucrărilor pe lotul 1 al Autostrăzii Sebeş-Turda, la un pod, pe o suprafaţă de circa 100 de metri, aceasta aflându-se pe traseul viitorului drum, transmite corespondentul MEDIAFAX.

12655 afișări
Imaginea articolului O casă expropriată, pentru care se aşteaptă Hotărâre de Guvern ca să fie demolată, blochează lucrările la Autostrada Sebeş-Turda

O casă expropriată, pentru care se aşteaptă Hotărâre de Guvern ca să fie demolată, blochează lucrările la Autostrada Sebeş-Turda

Directorul adjunct al firmei Impresa Pizzarotti, Eusebio Caretta, care construiteşte pe lotul 1 al autostrăzii Sebeş-Turda, de la Sebeş până după Alba Iulia, a declarat, corespondentului MEDIFAX, că o casă care a fost expropriată se află pe traseul autostrăzii şi blochează parţial lucrările pentru că încă nu poate fi demolată.

”Casa este expropriată. Expropriatorii au operat în mod corect. Problema acolo e de natură strict juridică-cadastrală, în sensul că au fost contestaţii în ceea ce priveşte suprafeţele construite, suprafeţele curţii. Au mers mai departe în instanţă şi este în curs de a fi emisă o hotărâre de guvern pentru a reglementa specific acest punct la care momentan nu avem acces. Casa este încă în picioare, urmând după ce vor fi reglementate aceste chestiuni juridico-cadastrale să o demolăm şi să construim pilonii podului. Este expropriată de la bun început”, a spus Eusebio Caretta.

Casa respectivă, care se află sub viitorul pod, este singura construcţie aflată pe traseul lotului 1 al Autostrăzii Sebeş-Turda ce împiedică şi întârzie construcţia drumului de mare viteză. Podul autostrăzii va trece deasupra unui drum, iar lucrările sunt blocate pe o distanţă de circa 100 de metri. Pentru a fi demolată trebuie emisă o hotărâre de guvern.

De asemenea, alte două case se află aproape de zona pe unde trece autostrada, iar familiile care locuiesc aici sunt deranjate de praf şi de zgomotele puternice făcute de utilaje.

O casă se află la limita de protecţie a autostrăzii, iar cealaltă este situată în zona de protecţie, la câţiva zeci de metri de axul viitorului drum de mare viteză. Acestea nu generează un blocaj în ceea ce priveşte continuarea lucrărilor, au explicat constructorii.

Procentul de realizare al lotului 1 este, în prezent, de circa 48%, iar tronsonul ar putea fi deschis circulaţiei la finalul anului 2019, potrivit constructorului. Loturile 3 şi 4 sunt finalizate, însă nu au fost deschise circulaţiei.

Autostrada Sebeş-Turda va avea o lungime totală de 70 de kilometri şi va traversa parţial judeţele Alba şi Cluj, fiind împărţită în patru loturi.

Primul lot se întinde pe 17 kilometri, de la intrarea pe autostradă în Sebeş, până la Pârâul Iovului, după Alba Iulia. Lotul doi are o lungime de 24,3 kilometri şi se întinde de la Pârâul Iovului până la intrarea în Aiud, iar lotul trei, care are 12,5 km, se întinde de la intrarea în Aiud până la Decea. Ultimul lot are 16,3 km şi se termină în Turda.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici