O companie înfiinţată de Prigoană a deschis o şcoală de stewardese

Fly Level, companie înfiinţată în 2007 de Silviu Prigoană, a deschis luni o şcoală privată de însoţitori de bord, care a necesitat 40.000 de euro, iar planurile firmei pentru următorii 2-3 ani vizează investiţii de 5 milioane de euro într-o şcoală de pilotaj.

1352 afișări
Imaginea articolului O companie înfiinţată de Prigoană a deschis o şcoală de stewardese

Stewardesă a companiei aeriene Tarom (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Firma va colabora în acest sens cu companiile Blue Air şi Tarom.

Omul de afaceri Silviu Prigoană a înfiinţat firma împreună cu Nicu Berla, însă ulterior, după ce a fost ales deputat, a decis să vândă acţiunile pe care le deţinea, respectiv 70%.

În prezent, acţionarii Fly Level sunt Nicu Berla, cu 50% din titluri, şi alte două persoane fizice, Adrian şi Petre Pena, cu 30% şi 20% din acţiuni.

"M-am făcut deputat şi nu am vrut să las cale liberă anumitor interpretări sau conflicte de interese, având în vedere că Fly Level va colabora cu Tarom, compania Ministerului Transporturilor, motiv pentru care mi-am vândut acţiunile. Cred în afacerea asta pentru că aviaţia este în prezent o necesitate. Pe vremuri, lumea se întreba dacă maşina este un lux, acum ea este o necesitate. La fel se întâmplă şi cu avioanele, care au devenit o necesitate acum", a afirmat Prigoană, deputat de PD-L.

Şcoala va avea opt profesori şi va putea oferi cursuri unui număr de maximum 70 de cursanţi anual.

"Vor fi organizate trei cursuri, primul fiind cel teoretic, care va costa 1.500 de euro şi se va desfăşura pe o perioadă de zece săptămâni. Ulterior, cursanţii vor face practică la companiile Tarom şi Blue Air, cu care colaborăm, costul cursurilor fiind de 1.500 de euro. Ultimul vizează cursuri la un simulator de zbor de la Sofia, singurul din zonă, costul fiind de 250 de euro", a declarat Berla, care deţine şi funcţia de director general al Fly Level.

Anul viitor firma intenţionează să deschidă o şcoală de pilotaj, care va necesita o investiţie de peste două milioane de euro, şi să cumpere un simulator de zbor, în valoare de trei milioane de euro.

"Şcoala de stewardese am deschis-o în urma unor discuţii pe care le-am avut cu reprezentanţii liniilor aeriene. S-a observat o carenţă la nivel de cunoştiinţe în acest domeniu. Vrem ca elevii să fie recunoscuţi la nivel internaţional. Avem în plan pentru 2011 deschiderea unei scoli pentru piloţi de linie şi achiziţia unui simulator, iar pentru aceste investiţii suntem în negocieri cu BCR Leasing, de unde am mai luat credite de 700-800.000 de euro", a spus Berla.

El a menţionat că se doreşte colaborarea cu compania Lufthansa, cu care firma se află în prezent în negociere.

Fly Level, cu afaceri de 1,7 milioane de euro în 2008, realizează lucrări de mentenanţă pentru sectorul aerian, zboruri de agrement şi închirieri de aeronave.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici