O companie japoneză investeşte 30 de milioane de euro în România şi creează 300 de locuri de muncă

Compania niponă Calsonic Kansei se extinde în România şi investeşte 30 de milioane de euro într-o fabrică de componente electronice, la Ploieşti, unde va crea aproape 300 de noi locuri de muncă, potrivit unui comunicat emis luni de Ministerul pentru Mediul de Afaceri.

4271 afișări
Imaginea articolului O companie japoneză investeşte 30 de milioane de euro în România şi creează 300 de locuri de muncă

O companie japoneză investeşte 30 de milioane de euro în România şi creează 300 de locuri de muncă

„Decizia finală a fost luată ca urmare a discuţiilor purtate de ministrul Ilan Laufer cu reprezentanţii Calsonic Kansei, cu ocazia vizitei din luna septembrie în Japonia şi a fost comunicată printr-o scrisoare oficială a directorului de operaţiuni pentru România, Hiroyuki Horii”, se arată în comunicatul ministerului.

În perioada 16 - 22 septembrie, în cadrul vizitei în Asia, ministrul Ilan Laufer şi Teiji Teramoto, Head of Global Business Mizuho Bank au semnat Memorandumul de Înţelegere între Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat şi Mizuho Bank privind colaborarea pentru stimularea şi susţinerea prin intermediul Mizuho Bank a investiţiilor bilaterale şi promovarea extinderii economice a companiilor româneşti şi japoneze. Astfel, Mizuho Bank va aduce noi investiţii japoneze în România, susţinând financiar, în acelaşi timp, o parte dintre acestea.

Calsonic Kansei este o companie din industria auto din Japonia, un furnizor pe plan mondial de componente auto. Compania are peste 50 de centre de producţie în 14 ţări. În Europa, Calsonic Kansei are uzine în Marea Britanie, Spania, Franţa, Olanda şi Polonia. În România, compania deţine o uzină de componente auto la Ploieşti.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici