OCDE: Economiile avansate îşi revin, dar cele emergente încetinesc

Creşterea economiilor avansate accelerează uşor, în timp ce în marile economii emergente se stabilizează sau chiar încetinesc, potrivit Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE).

124 afișări
Imaginea articolului OCDE: Economiile avansate îşi revin, dar cele emergente încetinesc

OCDE: Economiile avansate îşi revin, dar cele emergente încetinesc (Imagine: Mediafax Foto)

Datele disponibile pentru SUA şi Japonia "continuă să indice o consolidare a creşterii PIB", au afirmat analişti OCDE într-un raport lunar privind evoluţia economică.

De asemenea, există perspective de îmbunătăţire a activităţii economice din zona euro, în timp ce pentru Franţa, a doua mare economie a uniunii monetare, aşteptările sunt pentru "stabilizare".

Marea Britanie, unde guvernul a fost nevoit să adopte măsuri de reducere a cheltuielilor bugetare, se îndreaptă în direcţia bună, notează OCDE.

"Indicatorii principali analizaţi de OCDE arată o îmbunătăţire moderată a creşterii în rândul celor mai mari economii membre ale organizaţiei, în timp ce pentru marile economii emergente datele indică stabilizare sau chiar încetinire", se arată în raport.

Imaginea de ansamblu a zonei euro "indică în continuare o accelerare a creşterii", cu o temperarea ritmului în Germania şi îmbunătăţirea perspectivelor Italiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici