Oficial. O bancă a plecat din România: "Această fuziune s-a transformat într-un proces complex din cauza pandemiei". Preluarea şi integrarea Bank Leumi, finalizată de First Bank

  • First Bank a finalizat procesul de integrare a Bank Leumi România
  • Bank Leumi România a fost subsidiară a Bank Leumi Israel, fiind cumpărată în 2019 de First Bank
  • "Această fuziune s-a transformat într-un proces complex din cauza pandemiei", a notat First Bank într-un comunicat
1630 afișări
Imaginea articolului Oficial. O bancă a plecat din România: "Această fuziune s-a transformat într-un proces complex din cauza pandemiei". Preluarea şi integrarea Bank Leumi, finalizată de First Bank

Oficial: O bancă a plecat din România. Preluarea şi integrarea Bank Leumi, finalizată de First Bank

First Bank, deţinută de fondul de investiţii J.C. Flowers & Co, a anunţat încheierea fuziunii cu Bank Leumi România, pe care a cumpărat-o în 2019. Acest proces s-a derulat în paralel cu înştiinţarea clienţilor Bank Leumi România cu privire la relocarea către noua entitate. Ei vor avea, potrivit First Bank, acces la toată gama de produse digitale şi de banking.
 
"Această fuziune s-a transformat într-un proces complex din cauza pandemiei. Echipele noastre au fost nevoite să menţină distanţa şi să lucreze de acasă, fiind însă pe deplin susţinute de Consiliile de Administraţie ale celor două companii. Este prima fuziune administrată cu succes de echipe care au operat în mare măsură de la distanţă sau de acasă. Achiziţia este un pas firesc în consolidarea prezenţei noastre pe piaţa locală şi în extinderea portofoliul de clienţi valoroşi. Totodată, am lansat noua aplicaţie de mobile şi internet banking. Acest lucru vine să completeze reţeaua noastră de unităţi", a declarat Henk Paardekooper, preşedintele Comitetului Executiv şi membru în Consiliul de Administraţie al First Bank.
 
First Bank a preluat 99.9235% din acţiunile Bank Leumi România la jumătatea lui 2019, demarând ulterior procesul de integrare a acesteia.
 
First Bank are 59 de sucursale în România şi 130.000 clienţi.
 
Deţinătorul First Bank, fondul de investiţii J.C. Flowers & Co, are în portofoliu 52 de companii din 17 ţări.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici