Operatorul aerian spaniol Iberia va concedia 4.500 de angajaţi, peste o cincime din personal

Iberia va concedia 4.500 de anagajaţi, peste o cincime din personal, măsura fiind parte a procesului de restructurare a operatorului aerian spaniol, a anunţat International Airlines Group (IAG), care controlează compania.

97 afișări
Imaginea articolului Operatorul aerian spaniol Iberia va concedia 4.500 de angajaţi, peste o cincime din personal

Operatorul aerian spaniol Iberia va concedia 4.500 de angajaţi, peste o cincime din personal (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Planul de restructurare prevede şi reducerea cu 25 de aeronave flotei de avioane a Iberia, reprezentând 15% din capacitate, dar şi reduceri de salarii, potrivit CNBC.

Compania vrea să ajungă până la sfârşitul lunii ianuarie la un acord cu sindicatele în privinţa concedierilor.

În cazul în care nu se va ajunge la o înţelegere, Iberia va reduce şi mai mult capacitatea, a avertizat IAG.

International Airlines Group deţine şi operatorul British Airways.

Profitul operaţional al IAG a scăzut cu 25% în trimestrul al treilea, din cauza costurilor mai mari pentru combustibili şi a rezultatelor slabe ale Iberia. Câştigul IAG a coborât de la 363 milioane de euro în trimestrul al treilea al anului trecut la 270 milioane de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici