Ovidiu Tender a vândut hotelul Covasna din Neptun

Oamenii de afaceri Niculae şi Ion Duşu din Constanţa, care deţin hoteluri în Mamaia şi Neptun, precum şi producătorul de BCA Celco Constanţa, au cumpărat, prin firma OMB Grup Invest, hotelul Covasna din Neptun, de la Ovidiu Tender, pentru suma de 5,2 milioane lei (1,2 milioane euro).

635 afișări
Imaginea articolului Ovidiu Tender a vândut hotelul Covasna din Neptun

Ovidiu Tender a vândut hotelul Covasna din Neptun (Imagine: Răzvan Chiriţă.Mediafax Foto)

Tender a vândut, miercuri, prin firma Inter Center Service Timişoara, un pachet de acţiuni reprezentând 96,6% din acţiunile firmei hoteliere Covasna Estival 2002 (CVAS), care deţine hotelul Covasna din Neptun.

Titlurile au fost cedate printr-o tranzacţie, la preţul de 2,22 lei, respectiv cu 19,35% peste cotaţia celui mai recent transfer cu aceste acţiuni, realizat la 23 decembrie.

Hotelul Covasna din Neptun este clasificat cu două stele şi dispune de 190 de camere.

Firma OMB Grup Invest a fost înfiinţată în 2007, prin divizarea producătorului de BCA Celco Constanţa, controlat de Niculae şi Ion Duşu, care au fiecare câte 41,41% din titlurile societăţii.

Acţionarii Celco au aprobat în 2007 desprinderea din societate a mai multor active, printre care şi hotelul Traian din Neptun, preluat de firma Sulina Estival 2002, controlată de familia Duşu. Ei mai deţin şi hotelurile Sulina, Delta, Dobrogea din Neptun şi Condor din Mamaia.

Inter Center Service a preluat aproape întreg pachetul de acţiuni al firmei hoteliere la finele anului 2007, când a cumpărat de la SIF Transilvania (SIF3) o participaţie de 39,62% din capitalul social al Covasna Estival 2002, pentru două milioane de lei. Inter Center Service este controlată în proporţie de 54% de Ovidiu Tender, iar Consiliul Judeţean Timiş deţine 46% din acţiuni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici