Patriciu, despre lanţurile internaţionale de magazine: Dacă am o dorinţă e să-i văd dând colţul

Omul de afaceri Dinu Patriciu a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, că afacerea Mic.ro este proiectată pentru a distruge comerţul importat şi că cea mai mare dorinţă a lui este să vadă acest tip de comerţ "dând colţul".

30 afișări
Imaginea articolului Patriciu, despre lanţurile internaţionale de magazine: Dacă am o dorinţă e să-i văd dând colţul

Patriciu, despre lanţurile internaţionale de magazine: Dacă am o dorinţă e să-i văd dând colţul (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Dacă la deschiderea reţelei Mic.ro a cumpărat 80% din marfă de la Metro, acum mai achiziţionează doar 10% de la lanţul german, iar în zece zile nu va mai prelua deloc, a afirmat el.

"A fost o experienţă tristă, pentru că sunt neserioşi. Dintr-o gamă de produse pe care o comandam reuşeau să livreze doar 40%. Nu erau în stare", a afirmat Patriciu.

El a adăugat că afacerea Mic.ro este "design-ată" pentru a distruge acest gen de comerţ importat.

"Dacă am o dorinţă e să-i văd dând colţul. Comerţul importat mimetic din vest ...", a spus Patriciu, referindu-se la lanţurile internaţionale de magazine.

El a adăugat că îşi doreşte ca oamenii să facă o dată pe lună sau cât mai rar cu putinţă drumuri către supermarketuri.

"Eu cred că asta e direcţia către care trebuie să ne îndreptăm. Timp de 20 de ani, prin mimetism faţă de forme străine, am pervertit ceva din spiritul tradiţional care dispăruse oricum în ultimii 50 de ani", a mai spus Patriciu.

Omul de afaceri doreşte ca până la finele anului viitor reţeaua Mic.ro să ajungă la 2.000 de magazine mobile şi 1.000 de magazine de cartier.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici