Patriciu investeşte anul acesta 6-7 milioane de euro în agenţii de pariuri

Omul de afaceri Dinu Patriciu, proprietarul Bet Cafe Arena, va investi în 2011 circa 6-7 milioane de euro în deschiderea a 150 de noi agenţii, pentru că urmăreşte ca aceasta să intre la sfârşitul anului în primele trei case de pariuri din România ca extindere.

138 afișări
Imaginea articolului Patriciu investeşte anul acesta 6-7 milioane de euro în agenţii de pariuri

Patriciu investeşte anul acesta 6-7 milioane de euro în agenţii de pariuri (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"În acest an vom mai deschide 150 de unităţi şi vom ajunge la un număr total de 300, ceea ce ne va aduce între primele trei case de pariuri din Romania", a declarat agenţiei MEDIAFAX Iulian Antonache, directorul executiv al Bet Cafe Arena.

El a mai spus că până în 2014 Bet Cafe Arena vizeză locul 1 în topul caselor de pariuri din România nu doar ca extindere, ci şi ca cifră de afaceri.

Firma urmează să angajeze 750 de persoane în acest an şi alte 500 anul viitor, când va deschide încă 100 de agenţii.

Casa de pariuri are acum 850 de angajaţi şi 150 de agenţii, dintre care 40 în Bucureşti. Prima unitate a fost deschisă în luna mai a anului trecut.

Potrivit lui Antonache, cel mai mult pariază jucătorii din Bucureşti, sudul ţării şi Banat, iar la polul opus se situează judeţele din centru, respectiv Braşov, Harghita şi Covasna.

"Din cauza efectelor crizei economice, miza medie pe bilet pariat a scăzut de la 5 lei la 3,7 lei începând din toamna anului trecut", a spus Antonache.

El a adăugat că 80% dintre cei care intră în Bet Cafe Arena pariază pe fotbal, 10% pe tenis, iar restul pe alte sporturi.

"Aşa cum a început, acest an este sub aşteptările noastre. Am estimat iniţial că vânzările înregistrate în acest an se vor ridica la nivelul celor de anul trecut, dar se pare că 2011 va fi mai slab. Rămâne de văzut", a afirmat directorul firmei.

Acesta a mai spus că Bet Cafe Arena a acordat un premiu record pentru piaţa pariurilor sportive din România, în valoare de 500.000 lei, unei persoane din Alba Iulia.

Biletul, validat în 6 decembrie 2010, a adus pariorului un câştig de 271.000 lei. Cele 21 de pronosticuri corecte pe meciuri de fotbal din campionatele Europei, inclusiv două din Liga 1, l-au calificat şi pentru acordarea unui bonus al casei de pariuri, prin care câştigul a fost majorat până la 500.000 lei.

El estimează că în România se pariază anual în valoare de circa 150 de milioane de euro.

Pe primele trei locuri în topul caselor de pariuri se situează Stanleybet, Casa Pariurilor şi Public Bet.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici