Patronatul Serviciilor de Securitate contestă investigaţiile şi amenda Consiliului Concurenţei

Patronatul Serviciilor de Securitate (PSS) consideră investigaţia Consiliului Concurenţei „atât incorectă cât şi injustă, fiind bazată pe o interpretare eronată a legislaţiei incidente în materie”, se arată într-un comunicat al organizaţiei.

293 afișări
Imaginea articolului Patronatul Serviciilor de Securitate contestă investigaţiile şi amenda Consiliului Concurenţei

Patronatul Serviciilor de Securitate contestă investigaţiile şi amenda Consiliul Concurenţei

Consiliul Concurenţei anunţase, joi, că a sancţionat cu amenzi de 23,422 milioane de lei (aproximativ 5 milioane de euro) 33 de companii şi 4 asociaţii de pe piaţa serviciilor de pază „pentru fixarea preţului minim, respectiv facilitarea fixării preţului minim”. Membrii asociaţiilor „s-au înţeles să stabilească un preţ minim pentru servicii de pază pe tariful orar. Companiile au pretins că înţelegerea a avut loc din cauza că unii operatori de pe această piaţă practicau un preţ mai mic chiar decât preţul rezultat, având în vedere doar cheltuieliele minime legale obligatorii”, a precizat joi, într-un comunicat Consiliul Concurenţei.

Drept urmare, „PSS îşi rezervă dreptul de a contesta decizia Consiliului Concurenţei, atât prin uzitarea pârghiilor procedurale din legislaţia românească, cât şi, la forurile europene”, menţionează, în replică, Patronatul Serviciilor de Securitate.

Pe această cale, PSS îşi manifestă îngrijorarea faţă de asemenea decizii, dar mai ales de modalitatea în care, autorităţile statului român aplică legislaţia. Consiliul Concurenţei, în considerentele măsurii adoptate, recunoaşte pe de-o parte eforturile organizaţiei noastre şi implicarea activă în combaterea atât a fenomenului de evaziune fiscală, cât şi cel al muncii la negru în industrie, cooperarea pentru realizarea unui cadru legislativ unitar şi a unui mediu de afaceri corect, iar pe de altă parte, paradoxal, propune sancţionarea membrilor organizaţiei noastre pe motivul că o altă organizaţie a prezentat un model de calcul legal de cost pentru serviciile de pază, iar noi nu ne-am dezis de acesta”, arată PSS.

Acest mod de interpretare şi de coroborare a textelor legale incidente în materie, aplicabilitatea lor în diferitele situaţii de fapt şi cu precădere asupra speţei de faţă, „pune PSS, dar mai cu seamă pe membrii acestuia, într-o lumină nefastă şi cu siguranţă, distruge ideea asocierilor şi a luptei pentru apărarea drepturilor constituţionale (dreptul la asociere, dreptul la libera exprimare, ş.a.)”, a mai comunicat organizaţia patronală.

„Asigurăm atât membrii PSS, cât şi celelalte companii de securitate (nemembre sau neafiliate), că PSS va face în continuare demersuri pentru perfecţionarea legislaţiei pe piaţa industriei de securitate, astfel încât, societăţile de securitate să îşi desfăşoare activitatea, ca şi până acum, cu respectarea întru totul, a legislaţiei muncii şi fiscalităţii”, se mai arată în comunicatul Patronatului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici