Perspectivele economice mondiale s-au înrăutăţit. OCDE a redus estimările economice pentru SUA şi Japonia

Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE) a redus estimările privind creşterea economică din SUA şi Japonia şi a avertizat că băncile centrale din întreaga lume trebuie să fie pregătite să relaxeze politicile monetate dacă tendinţele negative vor continua la nivel mondial.

1091 afișări
Imaginea articolului Perspectivele economice mondiale s-au înrăutăţit. OCDE a redus estimările economice pentru SUA şi Japonia

Perspectivele economice mondiale s-au înrăutăţit. OCDE a redus estimările economice pentru SUA şi Japonia (Imagine: Shutterstock)

Economia americană va avansa cu 1,1% în trimestrul al treilea şi cu 0,4% în cel de-al patrulea, în loc de ritmul de 2,9%, respectiv 3% anticipat în luna mai, a anunţat joi OCDE într-o analiză economică interimară, citată de Bloomberg.

PIB-ul Japoniei va urca cu 4,1% în trimestrul al treilea, iar în al patrulea va stagna.

Germania va înregistra o creştere economică de 2,6% în actualul trimestru, urmată de un declin de 1,4% în ultimele trei luni ale anului.

În Italia va avea loc o contracţie de 0,1% în trimestrul al treilea şi un avans de 0,1% în trimestrul patru.

Economia britanică va creşte cu 0,4%, respectiv 0,3%, iar cea a Franţei cu 0,9% şi 0,4%.

Pentru cele mai dezvoltate naţiuni ale lumii membre ale G7, organizaţia anticipează o creştere economică de 1,6% în trimestrul al treilea, care va încetini la numai 0,2% în ultimele trei luni.

Estimările OCDE scot în evidenţă încetinirea redresării economiei mondiale, în aceeaşi zi în care preşedintele american Barack Obama va prezenta în Congres un nou plan de stimulare a pieţei muncii şi a economiei.

În Europa, Banca Centrală Europeană şi Banca Angliei au menţinut dobânzile de politică monetară la 1,5%, respectiv 0,5%.

Miniştrii de Finanţe ai ţărilor din G7 vor discuta vineri, la Marsilia, soluţii de încurajare a creşterii economice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici