PESTA PORCINĂ | În Brăila au fost confirmate zece focare. Peste 3.000 de porci, sacrificaţi

Peste 3.000 de porci au fost sacrificaţi în judeţul Brăila din cauza pestei porcine, iar autorităţile au anunţat că eutanasierea animalelor va continua zilele următoare. Până în prezent, în judeţ au fost confirmate zece focare ale bolii, dar există şi o suspiciune, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1329 afișări
Imaginea articolului PESTA PORCINĂ | În Brăila au fost confirmate zece focare. Peste 3.000 de porci, sacrificaţi

Noi focare de pestă porcină confirmate: În Brăila au fost sacrificaţi peste 3.000 de porci. Autorităţile anunţă că eutanasierea animalelor va continua

Poliţia Brăila a anunţat că va menţine filtrele rutiere şi punctele de dezinfecţie din mai multe zone ale judeţului.

”Au fost instalate puncte pentru dezinfecţie şi filtre control rutier la trecere Bac Gropeni în Insula Mare a Brăilei, la Trecere Bac Stânca, către Insula mare a Brăilei, la intrarea în localitatea Spiru Haret, la ieşirea din localitatea Berteştii de Jos şi, de ieri, filtru este şi între localităţile Stăncuţa şi Cuza Vodă”, a anunţat şeful IPJ Brăila, Constantin Glugă.

Specialiştii atrag atenţia că virusul rezistă şase luni. Pesta porcină nu se transmite la om nici măcar prin consum, dar după decongelare există posibilitatea reapariţiei virusului. În cazul porcilor, mortalitatea este de aproape 100% ceea ce provoacă o problemă economică serioasă.

 

Înapoi

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Înapoi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici