Petre Daea: România a realizat în prima parte a anului 47% din exportul european de grâu

România a realizat în prima parte a anului 47% din exportul de grâu al Uniunii Europene, fiind al cincilea exportator de grâu al lumii şi al optulea exportator de porumb, a declarat marţi ministrul Agriculturii Petre Daea, la DC News.

507 afișări
Imaginea articolului Petre Daea: România a realizat în prima parte a anului 47% din exportul european de grâu

Petre Daea: România a realizat în prima parte a anului 47% din exportul european de grâu

„România a fost, este şi va rămâne cerealieră, nu ai unde pune altfel de culturi, chiar cu pistolul la tâmplă”, a spus ministrul.

Pe de altă parte, Daea a admis că trebuie adăugată valoare exportului, iar proteina vegetală trebuie transformată în proteină animală, care să fie exportată.

În privinţa cantităţilor de produse agricole recoltate în această campanie, Daea a spus că nu le va anunţa decât după ce „se răsuceşte cheia în broască” şi se încheie recoltatul, dar că 2019 va fi al treilea an foarte bun pentru agricultură, în condiţiile în care fermierii s-au dotat cu utilejele necesare şi au primit subvenţiile la timp. „Nu ne mai dăm joc de pe podium”, a spus ministrul.

 

Taguri:
daea,
export,
cereale

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici