Piaţa de food-delivery din România va ajunge la 600 milioane euro în maxim doi ani

  • Zona de food delivery se va situa la 600 milioane euro în maximum doi ani, spune Dragoş Petrescu
  • După criză, comenzile online de mâncare vor ajunge la 20-22% din cifra de afaceri
  • 80% dintre comenzile online de mâncare ajung acasă la clienţi, iar 20% în corporaţii
538 afișări
Imaginea articolului Piaţa de food-delivery din România va ajunge la 600 milioane euro în maxim doi ani

Sursa FOTO:Profimedia

Dragoş Bercea este bucătar de peste 10 ani, iar criza COVID-19 l-a forţat să îşi închidă afacerile pe care le conducea împreună cu familia. Spune că nu a stat prea mult pe gânduri şi s-a reorientat către un business care s-a dezvoltat în epidemie şi care îi va permite să muncească în noua realitate: gustul mâncării livrate direct acasă sau la birou.

„Am un hotel şi un restaurant în Predeal şi o sală de evenimente în Braşov şi am fost nevoie să le închid. Foarte repede a trebuit să mă reprofilez şi am venit în Bucureşti cu acest mare proiect de delivery”, povesteşte Dragoş Bercea.

Comenzile de mâncare online au crescut de la 3% spre 15% în criză. Cele mai comandate produse sunt ciorba de pui, mititeii la grătar şi sarmale cu mămăligă. Valoarea medie a unei comenzi este de 20 euro.

„Va rămâne o componentă care într-un an, maxim doi, va ajunge la 600 milioane euro numai pe piaţa din România. Astăzi deja avem o piaţă în România de 500 milioane pe livrare. Am investit aproximativ jumătate de milion în acest proiect”, spune Dragoş Petrescu, fondatorul grupului City Grill.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici