Ponta: Acciza pe carburanţi nu e în Legea bugetului, ci în alta. Povestea cu FMI e pretext

Premierul Victor Ponta a declarat, marţi, că acciza pe carburanţi nu e prevăzută în Legea bugetului pe 2014, ci în altă lege, el arătând că preşedintele Traian Băsescu foloseşte această "păcăleală" ca pretext pentru a nu semna Memorandumul cu FMI, problema sa fiind legată de Comisia de anchetă.

801 afișări
Imaginea articolului Ponta: Acciza pe carburanţi nu e în Legea bugetului, ci în alta. Povestea cu FMI e pretext

Ponta: Acciza pe carburanţi nu e în Legea bugetului, ci în alta: Povestea cu FMI e pretext (Imagine: Shutterstock)

"Mai explic încă o dată de unde e de fapt păcăleala: acciza e prevăzută în lege separată, nu e în Legea bugetului. Ea intră oricum în vigoare de la 1 ianuarie (2014 - n.r.). Nu aş vrea să ne trezim că avem acciză, dar nu avem buget. Bun, asta va fi un surplus la bugetul de stat, dar eu nu-mi doresc neapărat să facem un surplus", a spus Ponta.

El a susţinut din nou că refuzul preşedintelui Băsescu de a semna Memorandumul cu FMI are legătură doar cu faptul că Parlamentul înfiinţează Comisia de anchetă în cazul Călăraşi.

"Repet, totul are legătură doar cu comisia. Situaţia nu e blocată de asta. E blocată de faptul că Parlamentul face Comisia de anchetă împotriva domnului Băsescu. Aşa a fost şi în 2009, ţineţi minte, s-a făcut o comisie de anchetă cu doamna Ridzi şi doamna Udrea şi a apărut o criză politică. Nu are nicio legătură, e un pretext povestea cu FMI", a spus Ponta.

El a susţinut că singura soluţie din punctul de vedere al lui Băsescu de deblocare a situaţiei e ca Parlamentul să nu mai facă această Comisie de anchetă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici