Ponta: Am propus delegaţiei FMI, BM şi CE să discute scrisoarea de intenţie cu miniştrii propuşi

Premierul desemnat, Victor Ponta, a declarat luni, după întrevederea cu delegaţia FMI, BM şi CE, că le-a propus reprezentanţilor instituţiilor internaţionale ca, începând de miercuri, să discute despre scrisoarea de intenţie, la nivel informal, cu miniştrii propuşi.

313 afișări
Imaginea articolului Ponta: Am propus delegaţiei FMI, BM şi CE să discute scrisoarea de intenţie cu miniştrii propuşi

Ponta: Am propus delegaţiei FMI, BM şi CE să discute scrisoarea de intenţie cu miniştrii propuşi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Am discutat situaţia specială în care se află România, cu un Guvern demis, dar administrând problemele de zi cu zi, şi cu un Guvern care va solicita, luni de abia, votul de învestitură. Faţă de această situaţie specială, am propus ca, şi într-o formulă deosebită, informală, să aibă loc discuţiile începând de miercuri între miniştrii pe care îi voi propune şi reprezentanţii instituţiilor internaţionale, la nivel tehnic, şi dacă se concluzionează într-un draft al scrisorii de intenţie, în prima şedinţă de marţi, urmează să aprobăm această scrisoare de intenţie pentru a intra în următoarea şedinţă a board-ului FMI, probabil în iunie", a spus Ponta.

El a precizat că a dat reprezentanţilor instituţiilor fiscale internaţionale în România un semnal de stabilitate şi de respectare a obligaţiilor asumate. "Mesajul principal a a fost acela al stabilităţii. Am încredere că luni este foarte posibil şi probabil ca Parlamentul să acorde votul de învestitură. Intenţia noastră e de a respecta obligaţiile Guvernului la nivel internaţional în limitele aprobate ale bugetului actual, având priorităţi absolute ale noului Guvern care se pot amenaja în parametrii lui 2012", a spus Ponta.

El a precizat că restul măsurilor economice pe care USL s-a angajat să le introducă vor face obiectul proiectului de buget pe 2013 pe care USL îl va prezenta în luna septembrie.

Ponta declara, luni, înainte de întâlnirea cu delegaţia, că doreşte ca în prima şedinţă a Cabinetului său, în data de 8 mai, să fie aprobată scrisoarea de intenţie către FMI.

"Delegaţia FMI, a BM şi CE ar urma să-şi încheie vizita în data de 8 sau 9. Intenţia mea este ca, până atunci, deşi Guvernul sigur va fi votat în data de 7, să avem toate discuţiile necesare pentru ca pe 8, în prima şedinţă a noului guvern, să dezbatem şi să aprobăm scrisoarea de intenţie, în aşa fel încât delegaţia să plece deja cu scrisoarea care va fi supusă board-ului FMI probabil în luna iunie", spunea Ponta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici