Ponta, înaintea şedinţei PSD: Avem o rectificare bugetară pozitivă. Dragnea: Am văzut o oarecare stare de nervozitate - FOTO

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, înaintea şedinţei BPN a PSD, că rectificarea bugetului este una pozitivă, având în vedere că, pe primele 6 luni, România are un plus de 4 miliarde lei şi nu un deficit de 13 miliarde de lei, conform legii bugetului de stat. La rândul său, preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a declarat că a văzut o oarecare nervozitate la şedinţă, arătând că acest lucru este firesc deoarece PSD sprijină Guvernul şi trebuie să fie informat.

1783 afișări
Imaginea articolului Ponta, înaintea şedinţei PSD: Avem o rectificare bugetară pozitivă. Dragnea: Am văzut o oarecare stare de nervozitate - FOTO

Victor Ponta şi Liviu Dragnea, la şedinţa PSD (Imagine: Marius Dumbraveanu / Mediafax Foto)

"Ideea e următoarea, ca să înţeleagă toată lumea, că e cu cifre şi nimeni nu le înţelege. Conform legii bugetului de stat, aprobat de Parlamentul României, în consultare cu instituţiile internaţionale, pe primele 6 luni, România trebuia să aibă un deficit de 13 miliarde de lei, adică să cheltuiască mai mult decât să încaseze", a spus Ponta, înainte de şedinţa BPN al PSD.

"Pe primele 6 luni, România are un plus de 4 miliarde de lei, deci nu a cheltuit mai mult decât a încasat, ci a încasat mai mult decât a cheltuit. Asta înseamnă că putem să dăm toţi banii pentru dublarea alocaţiilor pentru copii, care nu era prevăzută în buget, pentru celelalte legi care, de asemenea, nu era prevăzut în buget, şi mă refer la diplomaţi, grefieri, personalul nedidactic şi tot rămânem cu bani. (...) Asta trebuie să înţeleagă oamenii", a continuat premierul.

Victor Ponta a adăugat că acest lucru înseamnă că rectificarea bugetară este pozitivă: "Dacă sunt mai mulţi bani decât în legea bugetului de stat, asta înseamnă rectificare pozitivă, ce se taie la Trasnporturi, se taie acei bani care erau prevăzuţi ca şi cofinanţare pentru proiecte care şi aşa nu se mai fac până pe 31 decembrie din motive de suspiciuni, de anchetă, investigaţii. E în fiecare an din ce în ce mai rău".

Ponta a mai insistat asupra faptului că sunt bani la buget: "Trebuia să fim cu minus 13 miliarde, suntem cu plus 4 miliarde, deci în limba română şi în toate limbile din lume, asta însemabă rectificare pozitivă, că sunt mai mulţi bani decât sunt în bugetul de stat".

Dragnea: Am văzut o oarecare stare de nervozitate

La începutul şedinţei BPN al PSD, în care premierul şi ministrul Finanţelor prezintă rectificarea bugetară, preşedintele interimar al PSD Liviu Dragnea a declarat că a văzut o oarecare nervozitate, arătând că acest lucru este firesc deoarece PSD sprijină Guvernul şi trebuie să fie informat.

"Vom avea subiecte importante, rectificarea bugetară. Am văzut o oarecare stare de nervozitate că în cadrul BPN al PSD, primul ministru, ministrul Finanţelor prezintă rectificarea. Ceea ce am convenit cu Victor Ponta este o stare de normalitate. PSD sprijină acţiunile Guvernului şi pentru asta este bine să fie informat, pentru că ordonanţa de rectificare este un act normativ care contribuie la dezvoltarea economică a acestei ţări, prin urmare este important ca PSD să fie informat şi în teritoriu, este firesc, este vorba de rectificare pozitivă, sunt mai mulţi bani care trebuie alocaţi pentru continuarea proiectelor de investiţii", a spus Dragnea.

Liderul PSD a adăugat că rectificarea bugetară se va discuta şi în şedinţa coaliţiei de după amiază. Dragnea a mai spus că în şedinţa BPN al PSD se va discuta şi despre legea salarizării, ministrul muncii Rovana Plumb urmând să prezinte calendarul pentru elaborarea şi dezbaterea legii salarizării.

La şedinţa BPN participă, pe lângă liderii PSD, şi preşedintele UNPR Gabriel Oprea, şi ministrul Finanţelor Eugen Teodororvici.

Proiectul privind rectificarea bugetară urmează să fie discutat şi aprobat într-o şedinţă specială a Guvernului, programată pentru marţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici