Ponta: Mă lipsesc de expertiza lui Băsescu în negocierile cu FMI. Doamne fereşte!

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, că ştie cum a negociat Traian Băsescu cu FMI în 2010, când actualul şef de stat "a mărit TVA cu cinci procente şi a tăiat salariile şi pensiile", el arătând că se lipseşte de experienţa acestuia în negocierile cu FMI.

327 afișări
Imaginea articolului Ponta: Mă lipsesc de expertiza lui Băsescu în negocierile cu FMI. Doamne fereşte!

Victor Ponta (Imagine: Gabriel Petrescu/ Mediafax Foto)

Solicitat să comenteze declaraţiile preşedintelui Traian Băsescu potrivit cărora Guvernul ar trebuie să ia în calcul să renegocieze obligaţiile asumate cu FMI, el punându-şi la dispoziţie experienţa, Ponta a răspuns: "Doamne fereşte!".

"Eu ştiu cum a negociat domnul preşedinte Băsescu în 2010, când a tăiat pensiile şi salariile şi a mărit TVA. Acum văd că propaganda e cu taxe. Care taxe? Nu am mărit nici TVA, nici cota unică. Ori Traian Băsescu a mărit TVA cu cinci procente şi a tăiat salariile şi pensiile. Aşa expertiză, mă lipsesc, ca să fiu sincer", a adăugat Ponta.

Preşedintele Băsescu consideră că negocierea Guvern - instituţii financiare internaţionale a fost "de proastă calitate", care nu dă şanse economiei româneşti, astfel că roagă Guvernul să ia în calcul posibilitatea de a renegocia cu FMI şi Banca Mondială, el punându-şi la dispoziţie experienţa.

"Sunt în posesia proiectului de scrisoare care a rezultat în urma negocierilor dintre Guvern şi FMI. Am spus-o cred primul, nu o spusese nici Consiliul fiscal, este o negociere de proastă calitate, care nu dă şanse de relansare economiei româneşti, este o negociere care îi va face pe cei care vor primi o brumă de bani să piardă prin creşterile de preţuri mult mai mult decât primesc, dar, mult mai grav, măsurile la care Guvernul s-a angajat nu sunt bine definite, lasă loc la mult arbitrariu şi vor fi o frână pentru creşterea economiei", a afirmat Traian Băsescu, într-o declaraţie la Palatul Cotroceni.

El a adresat Guvernului rugămintea de a lua în calcul posibilitatea de a renegocia cu FMI şi Banca Mondială.

"Rog Guvernul să ia în calcul posibilitatea de a renegocia cu FMI şi Banca Mondială, iar dacă au nevoie de experienţa mea, o pun la dispoziţie", a spus preşedintele Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici