Porsche, ofensivă în China cu un supercar de 2,2 milioane de dolari însoţit de SUV-ul Macan

Producătorul auto german Porsche, parte a grupului Volkswagen, va lansa anul viitor în China SUV-ul compact Macan şi maşina de 2,2 milioane de dolari 918 Spyder, sperând să cucerească cea mai mare piaţă auto din lume, unde a avut succes cu modelul Cayenne.

209 afișări
Imaginea articolului Porsche, ofensivă în China cu un supercar de 2,2 milioane de dolari însoţit de SUV-ul Macan

Porsche, ofensivă în China cu un supercar de 2,2 milioane de dolari însoţit de SUV-ul Macan (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Profitând de popularitatea Cayenne, cel mai bine vândut model Porsche în China, compania germană va promova noul Macan şi va dubla numărul de dealership-uri din China în 2014, a declarat Helmut Broeker, directorul Posche pentru piaţa chineză, într-un interviu pentru Bloomberg.

Porsche mizează pentru 2014 pe vânzările din China, care va deveni cea mai mare piaţă de desfacere pentru constructorul german.

Succesul modelului Cayenne se datorează creşterii puternice a cererii pentru SUV-uri în ultimii ani, modelul de teren fiind cea mai bine vândută maşină Porsche pe piaţa chineză.

Porsche a început de asemenea să preia comenzi pentru supercarul 918 Spyder, care va costa în China 2,2 milioane de dolari după includerea taxelor.

Compania nu intenţionează să urmeze exemplul altor producători auto prin deschiderea de fabrici în China pentru a evita taxele de import, deoarece clienţii plătesc pentru un automobil creat şi fabricat în Germania, a mai afirmat Broeker.

Porsche va deschide anul viitor la Shanghai, în apropierea complexului de Formula 1, un centru de training pentru şoferi, cu circuit şi poligon auto.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici