Posturile de la Administraţia Fondului pentru Mediu se reduc cu 4 la sută, ajungând la 193

Numărul posturilor de la Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) va fi redus cu 4 la sută, conform Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului (OUG) nr. 77/2013, ajungând la 193, potrivit unui proiect de hotărâre, lansat în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Mediului.

150 afișări
Imaginea articolului Posturile de la Administraţia Fondului pentru Mediu se reduc cu 4 la sută, ajungând la 193

Posturile de la Administraţia Fondului pentru Mediu se reduc cu 4 la sută, ajungând la 193 (Imagine: Shutterstock)

Prin dispoziţiile art. 1 alin. (1) din OUG nr. 77/2013 pentru stabilirea unor măsuri privind asigurarea funcţionalităţii administraţiei publice locale, a numărului de posturi şi reducerea cheltuielilor la instituţiile şi autorităţile publice din subordinea, autoritatea sau în coordonarea Guvernului ori a ministerelor, se prevede faptul că, la data intrării în vigoare a ordonanţei de urgenţă, se desfiinţează posturile vacante existente în structura organizatorică a Administraţiei Fondului pentru Mediu şi, cu aceeaşi dată, se reduce cu 4 la sută numărul total al posturilor ocupate existente, se arată în nota fundamentare a proiectului.

Urmare aplicării acestor prevederi, din umărul total de 201 posturi ocupate la data apariţiei OUG nr. 77/2013, se desfiinţează opt posturi, iar numărul maxim de posturi pentru Administraţia Fondului va fi de 193, exclusiv preşedintele şi vicepreşedintele.

Conform OUG nr. 77/2013, instituţiile şi autorităţile publice prevăzute în actul normativ au obligaţia ca, în termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a ordonanţei, să adopte/emită actele normative/administrative specifice de aprobare a structurii funcţionale, în conformitate cu măsurile prevăzute.

Administraţia Fondului pentru Mediu este instituţie publică aflată în coordonarea Ministerului Mediului şi Schimbărilor Climatice, finanţată integral din venituri proprii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici