Praktiker va comercializa produse pe Internet

Retailerul german de bricolaj Praktiker va investi în extinderea gamei de articole vândute sub marcă proprie şi va începe să comercializeze produse pe Internet, ca parte a unui program prin care vizează îmbunătăţirea profitabilităţii.

507 afișări
Imaginea articolului Praktiker va comercializa produse pe Internet

Praktiker va comercializa produse pe Internet (Imagine: Laszlo Raduly/Mediafax Foto)

Praktiker intenţionează să majoreze ponderea vânzărilor de produse proprii în cifra de afaceri totală de la 26% în prezent la 40% până în 2013. Compania a anunţat, de asemenea, că va deschide curând un magazin de vânzări online în Germania.

Afacerile retailerului, care are aproximativ 440 de magazine în zece state, au fost afectate anul trecut, printre altele, de scăderea cererii în România şi Grecia, din cauza măsurilor de austeritate introduse în aceste state.

Vânzările au scăzut şi pe piaţa germană, în condiţiile în care compania a lansat mai puţine campanii de reduceri de preţuri în încercarea de a îmbunătăţi competitivitatea.

Programul menţionează că "politici de genul 20% reducere pentru orice" sunt de domeniul istoriei.

În România, Praktiker a avut în primele nouă luni din 2010 vânzări de 153,6 milioane euro, în scădere cu 18%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici