Premieră pentru Starbucks, angajaţii companiei au intrat în grevă la o cafenea din Chile

Starbucks se confruntă cu prima grevă din istoria companiei, angajaţii unei cafenele operate de grupul american în Santiago, Chile, cerând creşterea salariilor şi a beneficiilor extrasalariale.

235 afișări
Imaginea articolului Premieră pentru Starbucks, angajaţii companiei au intrat în grevă la o cafenea din Chile

Premieră pentru Starbucks, angajaţii companiei au intrat în grevă la o cafenea din Chile (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Starbucks a anunţat imediat că cele 31 de cafenele din Chile vor rămâne deschise în pofida absenţei membrilor sindicali, care totalizează mai puţin de o treime din numărul total al angajaţilor.

Compania, fondată cu peste 40 de ani în urmă, este considerată ca oferind unele dintre cele mai bune pachete de remuneraţie din industria restaurantelor, imagine care a ajutat Starbucks să evite sindicalizarea angajaţilor din Statele Unite, cea mai mare piaţă pentru cunoscutul lanţ de cafenele.

Starbucks operează circa 17.000 de cafenele în peste 50 de ţări din întreaga lume. Marea majoritate a angajaţilor companiei nu s-au organizat în sindicate.

Sindicatul din Chile cere ca salariile să crească proporţional cu rata inflaţiei, angajaţii să primească o bonificaţie lunară de 100 de dolari pentru alimente, dar şi alte bonusuri. Starbucks subliniază, în schimb, că oferă salarii şi compensaţii mai mari ca orice altă companie cu profil similar din Chile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici