Preşedintele unui fond uriaş de pensii despre pensionarea la 65 de ani: "Este un pic nebunesc ... a devenit arhaică"

Preşedintele BlackRock, Larry Fink, a declarat că pieţele de capital pot ajuta la rezolvarea unei crize legate de capacitatea oamenilor de a-şi permite să se pensioneze, pe măsură ce durata de viaţă se prelungeşte.

48793 afișări
Imaginea articolului Preşedintele unui fond uriaş de pensii despre pensionarea la 65 de ani: "Este un pic nebunesc ... a devenit arhaică"

Preşedintele unui fond uriaş de pensii despre pensionarea la 65 de ani: "Este un pic nebunesc ... a devenit arhaică"

În scrisoarea sa anuală adresată acţionarilor companiei de investiţii care supraveghează active în valoare de 10.000 de miliarde de dolari, Fink a spus că scăderea capacităţii de a se pensiona într-un mod financiar sănătos este una dintre cele mai mari provocări economice de la mijlocul secolului XXI. El a spus că accesul la investiţii poate ajuta la rezolvarea acestei enigme, gândindu-se totodată dacă nu cumva aşteptarea ca toată lumea să primească beneficii de securitate socială la vârsta de 65 de ani a devenit arhaică.
 
În vârstă de 71 de ani, acesta consideră că sistemul de pensii a intrat într-o criză atât de profundă. Înrăutăţind perspectivele, sistemul de securitate socială din SUA a precizat că nu va putea plăti toate beneficiile sociale în 2034.
 
Creşterea duratei de viaţă creează dificultăţi suplimentare atunci când se încearcă să se îmbunătăţească sistemul de pensii, a spus Fink. Această problemă este din ce în ce mai relevantă deoarece medicamentele de succes pentru scăderea în greutate au început deja să remodeleze drastic peisajul asistenţei medicale, a spus el.
 
Drept urmare, Fink a spus că merită să ne uităm la momentul în care se aşteaptă ca americanii să înceapă să acceseze beneficiile de securitate socială, de obicei un subiect sensibil pe care niciun politician nu vrea să îl atingă. El a menţionat că soluţiile potenţiale includ fie creşterea vârstei de acordare a beneficiilor, fie găsirea unor modalităţi de a încuraja munca mai târziu.
 
"Nimeni nu ar trebui să fie nevoit să muncească mai mult decât îşi doreşte", a spus el. "Dar cred că este un pic nebunesc faptul că ideea noastră de ancorare pentru vârsta corectă de pensionare - 65 de ani - provine din vremea Imperiului Otoman."

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici