Preţul aurului scade pentru a treia şedinţă consecutiv

Preţul aurul are luni o evoluţie descendentă pentru a treia şedinţă consecutiv, odată cu redresarea cotaţiilor acţiunilor şi materiilor prime după declinul puternic de la începutul săptămânii trecute.

425 afișări
Imaginea articolului Preţul aurului scade pentru a treia şedinţă consecutiv

Preţul aurului scade pentru a treia şedinţă consecutiv (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

La ora 11:47 GMT, aurul spot era tranzacţionat în scădere cu 0,6%, la 1.736,15 dolari uncia.

Contractele futures pentru aurul cu livrare în august au scăzut cu 3,7 dolari, la 1.738,9 dolari uncia.

Cotaţia aurului a atins joi maximul record de 1.813,79 dolari uncia, iar săptămâna trecută a înregistrat cel mai mare avans după cel din aprilie 2009 după ce bursele europene au coborât la un minim al ultimilor doi ani, afectate de temerile legate de nivelul datoriilor suverane din zona euro.

"Este probabil ca piaţa aurului să scadă în continuare, odată cu calmarea pieţelor financiare", a delcarat Daniel Briesemann, analist la Commerzbank.

El a adăugat că în această săptămână sunt aşteptate noi date economice din Statele Unite, care, dacă vor fi sub aşteptări, ar putea duce la o nouă creştere a cotaţiei aurului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici