Video Preţul barilului atinge minime istorice. Ce se întâmplă cu preţurile la pompă în România

  • Preţul barilului s-a prăbuşit din nou astăzi, pentru a doua zi consecutiv
  • Marii producători au ajuns să vândă petrolul la preţ de nimic
  • Preţurile combusitibililor rămân neschimbate în România
4284 afișări

Criza provocată de pandemie loveşte şi industria petrolieră. Ieri şi astăzi, preţul barilului s-a prăbuşit. Marii producători au ajuns să vândă petrolul la preţ de nimic pentru că nu mai au spaţii de depozitare.

Cu toate acestea, noi nu vom simţi nicio schimbare majoră în preţul pe care îl plătim pentru un plin de benzină sau motorină.

„Datorită faptului că, practic, noi nu avem capacitate mare de rafinare sau nu mai avem, ca atare practic nu importăm mult. Noi mai avem propriile exploatări, nu la niveluri foarte consistente, dar avem propria producţie de petrol, care este un tampon foarte binevenit în procesul acesta”, a explicat Dumitru Miron, profesor Comerţ Internaţional, Politici Comerciale şi Mediul internaţional de Afaceri, Academia de Studii Economice.

„Consecinţele pentru România nu pot fi decât pe piaţa carburanţilor, dar vor fi nişte abateri,în jos sau în sus, insesizabile. Nu ne vom aştepta la scăderi ale preţului benzinei sau motorinei consistente”, a adăugat acesta.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici