Preţul certificatului de carbon în UE atinge un nivel record împins de vremea rece şi producţia mai mică de energie eoliană

Preţul de referinţă european pentru certificatele de emisii de carbon a atins luni un nivel record de peste 71 de euro pe tonă, deşi îngrijorările legate de noile blocaje menite să limiteze creşterea infecţiilor cu COVID în Europa ar putea limita creşterile ulterioare, relatează Reuters.

350 afișări
Imaginea articolului Preţul certificatului de carbon în UE atinge un nivel record împins de vremea rece şi producţia mai mică de energie eoliană

Preţul certificatului de carbon în UE atinge un nivel record împins de vremea rece şi producţia mai mică de energie eoliană

Contractul EUA pentru 21 decembrie a atins un maxim de 71,21 euro pe tonă, atingând un nou record pentru a şasea zi lucrătoare consecutivă.

Vremea mai rece şi producţia mai mică de energie eoliană din această săptămână au lăsat mai mult loc pentru generarea de combustibili fosili, ceea ce s-ar putea traduce printr-o cerere mai mare de certificate, a declarat analistul Refinitiv Ingvild Sorhus într-un comentariu de dimineaţă.

"Acestea fiind spuse, având în vedere că Europa este epicentrul pandemiei COVID-19, îngrijorările legate de mai multe măsuri de izolare şi de o activitate mai redusă ar putea afecta pieţele şi, de asemenea, carbonul", a spus ea, adăugând că perspectivele generale rămân optimiste.

Preţurile ridicate la gaze fac mai rentabil pentru companiile energetice să ardă cărbune, care emite de două ori mai mult dioxid de carbon decât gazul, ceea ce necesită mai multe certificate de carbon.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici