Preţul mediu al unui bilet de avion a scăzut în 2020 cu 25% faţă de anul anterior

  • Preţul mediu al unui bilet de avion în 2020 a fost în scădere cu 25% faţă de 2019, iar rezervările din România în alte ţări au scăzut cu 33%, un procent mai mic decât cel anticipat de industrie, se arată într-o analiză făcută de eSky.
  • Anul trecut, în topul destinaţiilor, Bucureştiul conduce detaşat cu 55% dintre rezervări, fiind urmat de Londra, cu 17% din totalul călătorilor, şi de Iaşi, cu 7%. Ca preferinţe, oraşele au fost urmate de Cluj, Timişoara, Bacău, Paris şi Bruxelles.
253 afișări
Imaginea articolului Preţul mediu al unui bilet de avion a scăzut în 2020 cu 25% faţă de anul anterior

Preţul mediu al unui bilet de avion a scăzut în 2020 cu 25% faţă de anul anterior

Potrivit unui comunicat al companiei, industria turismului a fost, în 2020, una dintre cele mai lovite de pandemie. Cu toate acestea, comparând perioada 2020 cu cea din 2019, rezervările din România în alte ţări au scăzut cu 33%, un procent mult mai mic decât cel anticipat de industrie.

„În topul destinaţiilor favorite ale românilor în an de pandemie, România s-a clasat pe locul întâi cu 55% din numărul total de rezervări, călătorii adaptându-se la restricţiile impuse de guverne. Restul clasamentului conţine pe locul 2 Marea Britanie cu 15% din numărul total de rezervări, pe locul trei Germania (8%), urmată de Italia (6%), Spania şi Franţa cu 4% iar pe locul 7 avem Belgia cu 2%”, se arată în comunicat.

În comparaţie cu 2019, în 2020 numărul de rezervări făcute de români la zborurile naţionale a scăzut cu 57%. Reprezentanţii companiei susţin că, în timpul pandemiei, s-a născut o nouă tendinţă numită „travel bubble” ce constă în călătoria în străinătate, în ţările vecine şi relativ aproape de ţara călătorului. Această tendinţă este confirmată de datele de la eSky: scăderea călătoriilor intercontinentale a fost mai mare decât scăderea călătoriilor către ţările de pe un continent. În 2020, călătoriile intercontinentale au scăzut cu 76%, iar cele intra-continentale cu doar 52%.

Numărul asigurărilor de călătorie vândute în 2020 a fost mai mic decât în 2019, dar numărul rezervărilor cu asigurare de călătorie achiziţionată a crescut. „În 2019, doar 15% din rezervări aveau asigurare de călătorie. 2020 şi pandemia de coronavirus a schimbat radical situaţia - a fost achiziţionată asigurare pentru fiecare 3 rezervări de pe site-urile web eSky”, a declarat Inga Wawrzyniak-Gacek, director de Marketing şi Comunicare în cadrul companiei.

Conform reprezentanţilor companiei, 2020 a urmat trendul anilor trecuţi prin scăderi ale preţurilor la biletele de avion dus-întors. Preţul mediu al unui bilet de avion în 2020 a fost în scădere cu 25% faţă de 2019. Cel mai scump bilet cumpărat în 2020 de la agenţia de turism online eSky a fost unul Intercontinental şi a costat 7.502 de euro.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici