Preţurile din pieţele volante sunt mai mari decât în cele obişnuite. Tabără spune că va rezolva problema

Preţurile practicate în pieţele volante din Bucureşti, inclusiv în cea din curtea Ministerului Agriculturii, sunt mai mari decât cele din pieţele obişnuite, a declarat ministrul de resort Valeriu Tabără, care susţine că în două săptămâni va avea un răspuns pentru rezolvarea acestei probleme.

23 afișări
Imaginea articolului Preţurile din pieţele volante sunt mai mari decât în cele obişnuite. Tabără spune că va rezolva problema

Preţurile din pieţele volante sunt mai mari decât în cele obişnuite. Ministrul spune că va rezolva problema (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

"Ceea ce se întâmplă acum în pieţele din marile oraşe este inadmisibil, pentru că în ele nu au acces în niciun caz fermierii. Şi vă rog să vă duceţi prin pieţele volante şi să vedeţi cam care e preţul. Mi se pare şi aici o aberaţie, ca în pieţele volante, chiar şi în cea care este aici, în curtea Ministerului Agriculturii, preţurile să fie mai mari decât cele din piaţă. Nu este normal", a spus Tabără agenţiei MEDIAFAX.

El a adăugat că în aproximativ două săptămâni va avea un răspuns legat de rezolvarea problemelor din pieţele volante.

Ministrul spune că aceste pieţe permit accesul doar anumitor fermieri, nu şi celor care vând un mănunchi de pătrunjel.

"Cine îi împiedică pe fermieri să intre în pieţele volante? Să-i întrebaţi pe primarii de sector. Eu nu pot interveni, pentru că în multe cazuri sunt pieţe private", a afirmat Tabără.

El apreciază că evaziunea pe segmentul legume şi fructe depăşeşte 200 de milioane de euro pe an, iar în cazul întregului sector agricol suma este mai mare de un miliard de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici