Consiliul Concurenţei, îndemnat de un ministru să ia la puricat lanţurile comerciale

Producătorii români i-au semnalat ministrului Agriculturii, Florin Barbu, că produsele lor sunt ofertate la preţuri care le fac extrem de necompetitive în raport cu produsele marcă proprie, iar în acest caz ministrul consideră că trebuie o analiză a Consiliului Concurenţei.

612 afișări
Imaginea articolului Consiliul Concurenţei, îndemnat de un ministru să ia la puricat lanţurile comerciale

Consiliul Concurenţei, îndemnat de un ministru să ia la puricat lanţurile comerciale

„Ca ministru al Agriculturii îmi doresc ca pe rafturile magazinelor să ajungă cât mai multe produse româneşti, la preţuri corecte, atât pentru cei care le produc cât şi pentru cei care le consumă. Şi da, îmi doresc ca aceste produse să fie la un preţ cât mai mic, pentru că nu pot accepta profiturile speculative făcute pe seama românilor”, spune ministrul Agriculturii, Florin Barbu.

Acesta spune că în cadrul unei dezbateri, marţi, i-a fost ridicată o problemă semnalată în repetate rânduri producătorii români: produsele lor sunt ofertate de marile lanţuri comerciale la preţuri care le fac extrem de necompetitive în raport cu produsele marcă proprie ale reţelei comerciale respective.

„Consider că această situaţie trebuie analizată de Consiliul Concurenţei pentru a stabili dacă nu cumva îmbracă forma unei practici comerciale neloiale faţă de cei care produc româneşte. Faptul că pe rafturile magazinelor produsele alor noştri sunt vândute la un preţ dublu faţă de produsele marcă proprie, în condiţiile în care materia primă şi procesarea sunt absolut identice, ne obligă să acţionăm! Şi ca să fie clar şi pentru amatorii de senzaţional: NU am spus niciodată că îmi doresc să elimin de pe piaţă alimentele ieftine. Vreau ca românii să aibă acces la produse de calitate, la preţuri corecte, suportabile”, mai spune Barbu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici