Producătorul de panificaţie Aryzta a preluat compania Fornetti

Producătorul de panificaţie Aryzta, din Elveţia, a cumpărat compania ungară Fornetti, prezentă şi pe piaţa din România, Sebastian Gooding, noul CEO al companiei, anunţând planurile de dezvoltare.

835 afișări
Imaginea articolului Producătorul de panificaţie Aryzta a preluat compania Fornetti

Producătorul de panificaţie Aryzta a preluat compania Fornetti (Imagine: Catalin Abagiu/Mediafax Foto)

"În structura sa curentă, Fornetti şi-a atins limitele. Pentru a face următorul pas, acela de a deveni o companie cunoscută pe plan internaţional, este inevitabilă colaborarea cu un partener profesionist, care are experienţa necesară şi o bază financiară stabilă", a declarat într-un comunicat fondatorul Fornetti, József Palásti.

Sebastian Gooding, directorul executiv al Arytza şi noul CEO al Fornetti Holding, a declarat că Fornetti va beneficia în şase luni de investiţii de un milion de euro pentru susţinerea activităţii, iar numărul de angajaţi va creşte semnificativ.

Fornetti are 800 de angajaţi în Ungaria şi 500 de salariaţi în România şi Bulgaria.

Arytza, unul dintre cei mai mari producători şi furnizori de panificaţie congelată la nivel internaţional, are fabrici pe patru continente, sub peste 60 de branduri, şi este listat la bursele din Zurich şi Irlanda.

În jumătatea lunii iunie Fornetti România anunţa că şi-a îndeplinit obligaţiile asumate faţă de creditori, bănci şi parteneri incluse în planul de reorganizare, astfel că în termen de opt săptămâni de la acea dată administratorii judiciari vor propune închiderea procedurii.

"Din momentul rămânerii definitive a sentinţei judecătorului sindic compania îşi va continua activitatea fără supravegherea administratorilor judiciari. Anul 2015 arată un trend pozitiv, cu creştere a vânzărilor de până la 15%, 70 de magazine deschise şi noi investiţii în modernizarea magazinelor. Cifrele confirmă creşterea comunicată şi la începutul acestui an", arăta atunci Fornetti, într-un comunicat.

În ianuarie, Fornetti a anunţat că a trecut anul trecut pe profit, după vânzări care au depăşit nivelul de 100 milioane lei, şi că speră să iasă din insolvenţă în acest an.

Compania are peste 400 de angajaţi şi a intrat în insolvenţă la finele anului 2011.

Fornetti România, cu sediul în Timişoara, a fost înfiinţată în anul 2001 prin intermediul unui parteneriat cu Fornetti Kft. din Ungaria. Compania a devenit master-francizor pentru această marcă în România, după ce iniţial a avut activităţi de distribuţie a produselor de patiserie. Firma are o fabrică în apropiere de Timişoara.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici