Profesor la Harvard: Antreprenoriatul înseamnă 99% execuţie. Ideile sunt relativ ieftine

Preda la Harvard Business School de şapte ani şi spune despre a doua universitate elitistă a lumii (potrivit unui top realizat de The Times Higher Education în 2011) ca pentru el înseamnă cercetare, discuţii interesante la cafea, consiliere şi călătorii în diverse colţuri ale mapamondului. În ultimele trei veri, Peter Coles a fost mentor şi în programul Romania Business Summer Schools, unde le-a vorbit antreprenorilor români despre negocierea în afaceri.

532 afișări
Imaginea articolului Profesor la Harvard: Antreprenoriatul înseamnă 99% execuţie. Ideile sunt relativ ieftine

Profesor la Harvard: Antreprenoriatul inseamna 99% executie. Ideile sunt relativ ieftine

Preda la Harvard din 2005, iar în mai va ţine un curs de negociere în afaceri şi în România, în cadrul unui program desfăşurat în parteneriat cu Fundaţia Post-Privatizare (FPP).

"Ceea ce mă impresionează de fiecare dată este dorinţa tinerilor de a se bucura de succes", spune el. Crede că metodele de predare şi învăţare folosite în America sunt total diferite de cele de aici, motiv pentru care românii sunt atât de entuziasmaţi de cursurile de antreprenoriat predate de cei de peste Ocean.

România stă prost la capitolul legislatie, iar micii interprinzatori sunt prea legati de relatiile guvernamentale. Mai mult accent pe educaţie, angajaţi stimulaţi, mai puţină fiscalitate, precum şi o infrastructură mai bună sunt capitolele la care trebuie să lucrăm serios, este de părere profesorul universitar.

Ce greşeli fac cei mai mulţi oameni de afaceri şi care sunt start-up-urile marca Harvard, aflaţi din interviul pe care Peter Coles l-a acordat pentru incont.ro.

Reporter: De ce Harvard este considerată una dintre cele mai prestigioase universităţi din lume? Care sunt punctele ei forte?

Peter Coles: Harvard este una dintre numeroasele universităţi foarte bune din lume. Harvard Business School, în particular, are o lungă tradiţie în ceea ce priveşte excelenţa profesorilor şi a metodei de predare.

Citeşte continuarea interviului cu Peter Coles pe www.incont.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici