Profitul E.ON în România a crescut în 2014, deşi grupul a avut cea mai mare pierdere din istorie

Profitul înainte de dobânzi, taxe, deprecieri şi amortizări al E.ON în România a crescut anul trecut, în condiţiile în care grupul german de utilităţi a raportat cea mai mare pierdere netă din istoria companiei, de 3,1 miliarde de euro, a anunţat miercuri E.ON.

333 afișări
Imaginea articolului Profitul E.ON în România a crescut în 2014, deşi grupul a avut cea mai mare pierdere din istorie

Profitul E.ON în România a crescut în 2014, deşi grupul a avut cea mai mare pierdere din istorie

"Profitul înainte de dobânzi, taxe, deprecieri şi amortizări (EBITDA) al altor divizii regionale a avansat cu 24 de milioane de euro, în special pe fondul creşterii câştigurilor în România, Franţa şi la divizia E.ON Connecting Energies. EBITDA a urcat în România datorită creşterii marjei brute pe sectorul distribuţie (care a fost temeperată de o marjă mai scăzută a diviziei de vânzări) şi a măsurilor luate pentru reducerea costurilor", se arată într-un raport al companiei germane.

În grupul "Alte unităţi regionale", E.ON a inclus în 2014 afacerile din Franţa, Belgia, Olanda, Luxemburg, Slovacia, România, Italia şi Spania, precum şi ale diviziei E.ON Connecting Energies, care oferă clienţilor soluţii integrate de distribuţie.

EBITDA generat de acest grup de ţări a urcat de la 212 milioane de euro în 2013 la 236 de milioane de euro anul trecut.

La nivelul grupului, EBITDA a scăzut la 8,3 miliarde de euro anul trecut faţă de 9,2 miliarde de euro cu un an înainte.

Grupul german a raportat o pierdere netă de 3,1 miliarde de euro pentru anul trecut, pe fondul provizioanelor în valoare de 5,4 miliarde de euro constituite în Marea Britanie, Suedia şi Italia, în condiţiile în care, în 2013, compania a obţinut un profit de 2,5 miliarde de euro.

Aceasta este cea mai mare pierdere anuală înregistrată de E.ON de la formarea sa, în 2000, prin fuziunea VEBA şi VIAG, potrivit Reuters.

La sfârşitul anului trecut, E.ON a anunţat că va transfera către o nouă entitate activităţile de explorare şi producţie de petrol şi gaze şi de producţie de energie din surse convenţionale. Compania principală se va concentra mai departe pe energia regenerabilă şi pe distribuţia electricităţii şi gazelor, activitate pe care o desfăşoară şi în România.

Vânzările de gaze naturale către consumatori şi întreprinderile mici şi mijlocii au scăzut anul trecut la 93,3 miliarde kWh de la 118,2 miliarde kWh, în condiţiile în care livrările de gaze au coborât în România, Marea Britanie, Germania şi Olanda, din cauza vremii calde.

Veniturile generate de vânzările grupului au coborât la 111,5 miliarde de euro anul trecut comparativ cu 119,6 miliarde de euro în 2013.

Investiţiile în grupul de ţări în care este inclusă şi România a avansat de la 179 de milioane de euro în 2013 la 184 de milioane de euro anul trecut, ca urmare a creşterii investiţiilor în reţeaua de distribuţie din România şi într-un proiect de încălzire din Olanda.

La finalul anului trecut, E.ON avea 6.523 de angajaţi în România, în scădere de la 6.903 angajaţi în 2013, pe fondul transferurilor efectuate în cadrul diviziilor, potrivit datelor grupului german.

În România, grupul E.ON este activ pe piaţa furnizării şi distribuţiei de gaze naturale şi energie electrică, deservind aproximativ trei milioane de clienţi în 20 de judeţe din Transilvania şi Moldova.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici