Profitul Microsoft a depăşit estimările analiştilor, dar scăderea vânzărilor Windows a dezamăgit

Profitul net al Microsoft a crescut cu 30% în trimestrul al doilea, la 5,87 miliarde de dolari, peste estimările analiştilor, dar scăderea vânzărilor Windows pentru cel de-al treilea trimestru consecutiv a dezamăgit investitorii şi a eclipsat rezultatele solide.

127 afișări
Imaginea articolului Profitul Microsoft a depăşit estimările analiştilor, dar scăderea vânzărilor Windows a dezamăgit

Profitul Microsoft a depăşit estimările analiştilor, dar scăderea vânzărilor Windows a dezamăgit (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Compania nu a reuşit să entuziasmeze investitorii cu profitul ridicat, pe fondul temerilor persistente privind perspectivele pieţei computerelor personale, afectată de popularitatea tot mai ridicată a tabletelor şi altor gadget-uri mobile.

"Ochii sunt pe Windows şi pe modul în care se va descurca această franciză în viitor, pe măsură ce piaţa PC-urilor pierde teren în faţa tabletelor", comentează un analist american.

Intel, cel mai mare producător de microprocesoare pentru PC-uri din lume, anticipa miercuri că vânzările de computere personale nu vor fi, în acest an, atât de solide pe cât se preconiza.

Microsoft va intra anul viitor pe piaţa tabletelor, odată cu lansarea următorului sistem de operare, cu nume de cod Windows 8, care va fi compatibil cu chip-urile cu consum scăzut produse de ARM Holdings şi favorizate de producătorii de smartphone-uri şi tablete.

În pofida scăderii vânzărilor Windows, Microsoft a depăşit semnificativ estimările analiştilor de pe Wall Street, datorită performanţelor suitei de software de business Office şi consolei de jocuri video Xbox. Totodată, taxele plătite de companie au scăzut puternic în trimestrul analizat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici