Profitul primelor şase mari bănci americane va creşte în acest an cu 57%

Primele şase mari bănci americane, între care JP Morgan, Bank of America şi Goldman Sachs, vor înregistra în acest an o creştere medie a profiturilor de 57%, potrivit analiştilor, care nu s-au lăsat descurajaţi de faptul că anul trecut nu au reuşit să anticipeze declinul profitabilităţii.

143 afișări
Imaginea articolului Profitul primelor şase mari bănci americane va creşte în acest an cu 57%

Profitul primelor şase mari bănci americane va creşte în acest an cu 57% (Imagine: Shutterstock)

În urmă cu un an, analiştii se aşteptau la o creştere de 32% a profiturilor pe acţiune, care au scăzut în schimb cu 18%, în condiţiile în care redresarea economică anticipată nu a avut loc.

Creşterea profiturilor va fi alimentată de îmbunătăţirea rezultatelor din operaţiunile de trading, mai multe tranzacţii de investment banking, măsurile de reducere a costurilor şi costurile mai mici de creditare, potrivit estimărilor a 184 de analişti, transmite Bloomberg. Cele mai mari creşteri ale profiturilor vor fi înregistrate de Morgan Stanley şi Goldman Sachs, care depind cel mai mult de veniturile din trading şi investment banking.

Rezultatele din operaţiunile de trading ale băncilor au fost decimate anul trecut de agravarea crizei datoriilor suverane din Europa, de tulburările sociale din Orientul Mijlociu şi Africa care au dus la schimbarea regimurilor, precum şi de cutremurul din Japonia, care a afectat sectorul energiei nucleare.

Statele Unite au înregistrat anul trecut o creştere economică de 1,8%, potrivit analiştilor, sub ritmul de 3,1% anticipat acum un an.

"Toată lumea a fost prea optimistă în privinţa economiei. Băncile au nevoie de creşterea PIB pentru a extinde activităţile de creditare. Toţi am crezut că va avea loc o creştere a creditării, dar situaţia din Europa nu a ajutat", a declarat Paul Miller, fost oficial al Rezervei Federale din Philadelphia, în prezent analist la FBR Capital Markets din Arlington, Virginia.

Acţiunile băncilor au scăzut anul trecut odată cu profiturile şi au avut cele mai slabe performanţe în rândul titlurilor companiilor provenite din 10 sectoare economice incluse în indicele Standard & Poor's 500.

Titlurile din sectorul financiar au scăzut în medie cu 18,4%, în frunte cu acţiunile Bank of America, care s-au depreciat cu 58%.

Acţiunile Goldman Sachs au coborât cu 46%, Citigroup şi Morgan Stanley cu 44%, JP Morgan cu 22%, iar Wells Fargo cu 11%.

Indicele Standard&Poor's 500 a stagnat anul trecut.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici