PROIECT: Turiştii nu vor mai achita, începând cu anul viitor, taxa hotelieră

Turiştii nu vor mai achita, începând cu anul viitor, taxa hotelieră de 1% din tariful de cazare pentru fiecare zi de sejur, percepută de primării prin intermediul unităţilor de cazare, taxa fiind propusă spre abrogare prin proiectul noului Cod Fiscal.

1055 afișări
Imaginea articolului PROIECT: Turiştii nu vor mai achita, începând cu anul viitor, taxa hotelieră

PROIECT: Turiştii nu vor mai achita, începând cu anul viitor, taxa hotelieră (Imagine: Shutterstock)

În prezent, consiliul local are dreptul să instituie o taxă hotelieră de 1% din valoarea totală a cazării/tariful de cazare pentru fiecare zi de sejur a turistului, taxă încasată odată cu luarea în evidenţă a persoanelor cazate.

De la plata acestei taxe sunt scutiţi, în prezent, doar tinerii în vârstă de până la 18 ani inclusiv, persoanele fizice cu handicap grav sau accentuat ori, pensionarii, studenţii, militarii, veteranii de război.

Unităţile de cazare sunt obligate să verse lunar taxa hotelieră la bugetul local.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici