Proiectul Nabucco este deschis unui al şaptelea partener

Consorţiul Nabucco, care implică în prezent şase companii, între care şi Transgaz, este deschis unui al şaptelea partener, dacă o astfel de mutare ar consolida proiectul de construcţie a gazoductului, a declarat şeful de Corporate Affairs al Nabucco, Dimitar Abadzhiev, pentru agenţia bulgară Focus.

21 afișări
Imaginea articolului Proiectul Nabucco este deschis unui al şaptelea partener

Proiectul Nabucco este deschis unui al şaptelea partener (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Actualii acţionari ai Nabucco sunt companiile Botas (Turcia), Bulgarian Energy Holding (Bulgaria), MOL (Ungaria), OMV (Austria), RWE (Germania), Transgaz (România).

Pentru a supraveghea implementarea obligaţiilor asumate de statele participante în proiect prin acordul semnat în 2009, va fi înfiinţată o comisie politică în care vor fi reprezentate ţările participante, a adăugat Abadzhiev.

Oficialul se aşteaptă ca statele care dezvoltă Nabucco să semneze în curând acordurile de sprijin, care prevăd clar îndatoririle acestora.

Nabucco, investiţie evaluată la 7,9 miliarde euro, va alimenta pieţele din Europa cu gaze naturale din regiunea Caspică şi Orientul Mijlociu. Construcţia gazoductului, cu o capacitate de aproximativ 30 de miliarde de metri cubi, ar putea începe în 2012 şi ar putea fi încheiată în 2015.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici