Publicaţie: România se află printre cele 13 ţări care găzduiesc un singur miliardar în dolari / La cât estimează averea lui Ion Ţiriac

Sunt aproximativ 2.153 de miliardari în dolari întreaga lume - cei mai mulţi în SUA, China, Germania, Rusia şi Marea Britanie -, însă există 13 state în care există un singur miliardar. Printre acestea se numără România, Islanda, Portugalia şi Qatar, potrivit Business Insider.

2229 afișări
Imaginea articolului Publicaţie: România se află printre cele 13 ţări care găzduiesc un singur miliardar în dolari / La cât estimează averea lui Ion Ţiriac

Publicaţie: România se află printre cele 13 ţări care găzduiesc un singur miliardar în dolari

Cei mai mulţi miliardari, mai exact 705, se află în Statele Unite ale Americii, 285 au fost număraţi în China, iar pe locul trei se află Germania, cu 146.

În unele ţări, însă, locuieşte doar un singur miliardar. Acestea sunt România, Algeria, Angola, Islanda, Georgia, Kuwait, Liechtenstein, Nepal, Portugalia, Qatar, Eswatini, Tanzania, Zimbabwe.

Doameniile în care aceştia profesează sunt industria alimentară, acţiunile, medicina dentară, industria energetică, turismul, lanţurile de magazine, imobiliarele şi telecomunicaţiile.

Cel care a adus România în acest top este fostul tenismen şi actualul om de afaceri Ion Ţiriac, în vârstă de 80 de ani. El are o avere estimată la 1,1 miliarde de dolari, obţinută din asigurări, vânzări auto, petrol şi imobiliare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
miliardari,
afaceri,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici