Raiffeisen vinde lunar credite de retail de 30 mil. euro, la fel ca în 2006

Raiffeisen, a şaptea bancă locală după active, cu acţionariat austriac, vinde credite pentru persoane fizice cu o valoare de 30-35 mil. euro în fiecare lună, similar cu nivelul consemnat în 2006, iar reprezentanţii săi spun că volumul finanţărilor acordate pe acest segment de clientelă în 2010 va fi de peste 300 mil. euro la finalul anului, potrivit Ziarul Financiar.

28 afișări
Imaginea articolului Raiffeisen vinde lunar credite de retail de 30 mil. euro, la fel ca în 2006

Raiffeisen vinde lunar credite de retail de 30 mil. euro, la fel ca în 2006 (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

Vânzările au crescut în ultimele luni datorită refinanţărilor. "Volumele au crescut semnificativ din momentul în care am început să promovăm ideea de refinanţare."

Sunt puţini clienţi care cer o refinanţare doar pentru a se muta de la o bancă la alta, cei mai mulţi vor bani în plus", a declarat Răzvan Munteanu, vicepreşedintele Raiffeisen responsabil cu retailul. El a precizat că pe partea de credite ipotecare, refinanţările reprezintă un sfert din împrumuturile noi.

Soldul creditelor de retail creşte cu circa 10 mil. euro lunar având în vedere că sumele rambursate de către clienţi ajung la 20-25 de milioane de euro. Austriecii au frânat în 2008 creşterea portofoliului de credite de consum şi au adoptat o politică de risc mai prudentă, astfel că rambursările din prezent sunt mai mici decât în cazul altor bănci care au apăsat atunci puternic pe acceleraţie, iar acum au de recuperat sume mai mari de la clienţi.

Citeşte mai multe despre faptul că Raiffeisen vinde lunar credite de retail de 30 mil. euro, la fel ca în 2006 pe www.zf.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici