Recesiunea din Grecia a fost în trimestrul al patrulea mai puternică decât estimările iniţiale

Recesiunea din Grecia a fost în trimestrul al patrulea al anului trecut mai puternică decât au anticipat autorităţile elene, iar contracţia anunţată în februarie la 7% fost revizuită la 7,5%, a anunţat, vineri, biroul de statistică de la Atena.

110 afișări
Imaginea articolului Recesiunea din Grecia a fost în trimestrul al patrulea mai puternică decât estimările iniţiale

Recesiunea din Grecia a fost în trimestrul al patrulea mai puternică decât estimările iniţiale (Imagine: Shutterstock)

În trimestrul al treilea, PIB a scăzut cu 5%.

Economia Greciei s-a contractat toate trimestrele, cu o singură excepţie, de la mijlocul anului 2008, potrivit Financial Times.

Investitori privaţi care deţin obligaţiuni ale statului elen în valoare de 172 miliarde euro, din totalul de 206 de miliarde euro, au acceptat preschimbarea datoriei, a anunţat, vineri, Ministerul de Finanţe de la Atena. După aplicarea clauzelor colective la deţinătorii de obligaţiuni aflate sub incidenţa legii elene, totalul titlurilor care vor participa la restructurare va urca la 197 de miliarde de euro, reprezentând aproape 96% din datoria către creditorii privaţi.

Restructurarea datoriei Greciei către creditorii privaţi, prin ştergerea a circa 100 de miliarde de euro din totalul de 206 miliarde de euro, reprezintă o condiţie pentru activarea pachetului de ajutor financiar extern de 130 de miliarde de euro de la statele din zona euro şi FMI.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici