Renault promite să menţină toate fabricile din Franţa, în schimbul flexibilităţii angajaţilor

Renault s-a angajat marţi să menţină în activitate toate fabricile din Franţa, dacă reprezentanţii sindicatelor vor accepta măsuri pentru mai multă flexibilitate a forţei de muncă.

162 afișări
Imaginea articolului Renault promite să menţină toate fabricile din Franţa, în schimbul flexibilităţii angajaţilor

Renault promite să menţină toate fabricile din Franţa, în schimbul flexibilităţii angajaţilor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Conducerea Renault s-a întâlnit cu liderii de sindicat şi le-a prezentat planuri de înfiinţare a două centre regionale de producţie şi de concentrare a activităţilor de back-office, relatează MarketWatch.

De asemenea, au fost discutate măsuri pentru o flexibilitate mai mare a angajaţilor.

Renault vrea, pentru reducerea costurilor, ca angajaţii să accepte să lucreze temporar în diverse unităţi ale companiei.

"În eventualitatea unui acord cuprinzător privind măsurile propuse în negocieri, conducerea s-ar putea angaja să nu închidă fabrici în Franţa şi să menţină în funcţie toate liniile de asamblare, chiar dacă nu se aşteaptă la o creştere reală a pieţei înainte de 2016", se arată într-un comunicat al producătorului auto francez.

Propunerea conducerii Renault are loc în timp ce numeroşi producători auro europeni au probleme din cauza situaţiei economice dificile din zona euro, care descurajează achiziţiile de maşini.

Grupul francez Peugeot a decis în acest an să închidă o fabrică mare de lângă Paris şi să renunţe în total la 8.000 de angajaţi, în timp ce divizia de componente auto Faurecia a anunţat luni că va desfiinţa până la 3.000 de posturi în acest an şi în 2013.

Conducerea Renault va avea o nouă întâlnire cu liderii sindicali la sfârşitul lunii noiembrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici