Renault Technologie Roumanie va inaugura la 15 septembrie Centrul Tehnic de la Titu

Renault Technologie Roumanie (RTR) va inaugura la 15 septembrie Centrul Tehnic de la Titu, a declarat marţi, la conferinţa Mediafax Talks about Auto Industry, directorul general al Automobile Dacia, Jerome Olive.

156 afișări
Imaginea articolului Renault Technologie Roumanie va inaugura la 15 septembrie Centrul Tehnic de la Titu

Renault Technologie Roumanie va inaugura la 15 septembrie Centrul Tehnic de la Titu (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

Prezent la eveniment, directorul RTR, Philippe Prevel, a spus că primul test va avea loc în octombrie şi face parte din prima fază a proiectului, urmând ca cea de-a doua fază, reprezentând dezvoltarea a jumătate din liniile de testare, să aibă loc în vara anului 2011.

El a adăugat că investiţia totală în centrul de testări din Titu este de aproximativ de 100 milioane de euro, din care cea mai mare parte, respectiv 70 de milioane de euro, va fi alocată în acest an.

Întrebat dacă RTR va dezvolta proiecte pentru maşini electrice, Prevel a spus că, pe termen scurt şi mediu, Renault nu are astfel de planuri la Titu, pentru că această activitate este derulată în Franţa.

"Următorul pas pentru centrul de la Titu este să avem o responsabilitate totală în ceea ce priveşte dezvoltarea maşinilor, lucru care se va întâmpla în câteva luni", a afirmat Prevel.

Referitor la piaţa maşinilor electrice din România, Olive a spus că nu se pot face estimări, deocamdată.

"Nu aş putea să dau cifre exacte, dar piaţa din România se schimbă şi are tendinţa să fie similară cu cea din Europa de Vest. Deci aş putea avansa aceleaşi cifre, pe care le-a spus preşedintele grupului, Gohn, adică o cotă de 10% din piaţă în următorii zece ani, dar mai sunt multe de făcut, mai ales în ceea ce priveşte infrastructura pentru încărcarea bateriilor", a spus Olive.

Lucrările de construcţie la acest centru, unde vor fi realizate o parte din testele de vehicule şi organe mecanice concepute de birourile de proiectare ale grupului Renault, au început în septembrie 2008.

Proiectul, anunţat din 2006, este estimat la peste 450 milioane de euro. Finalizarea Centrului şi începerea activităţii era programată iniţial pentru sfârşitul anului 2009.

Centrul Titu va cuprinde 100 de bancuri de încercări, destinate vehiculelor întregi şi componentelor. Ele vor permite recrearea unor condiţii de funcţionare extreme: rezistenţa la frig, simulator de expunere la soare, cabină de ploaie şi altele.

Pentru a analiza comportamentul vehiculelor sunt prevăzute nouă tipuri de piste, cu o lungime totală de 30 de km. Inelul de viteză, pistele deformate, zona de proiecţie sub caroserie sau zonele de apă vor reproduce condiţiile de rulare ale maşinilor. Centrul va fi completat cu un laborator de analiză a materialelor. Clădirile vor avea o suprafaţă de 80.000 de metri pătraţi.

Instalat pe locul unei foste baze militare aeriene de 330 de hectare, la jumătatea distanţei dintre Piteşti şi Bucureşti, Centrul Tehnic Titu va completa activitatea centrelor de la Aubevoye şi Lardy (Franţa), în care Renault continuă să investească.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici