Reper de preţ la apartamente: 407 €/mp la stat. De ce e 1.000 la privat?

Preţurile de vânzare a locuinţelor construite de stat prin ANL vor fi în acest an de maxim 407 euro/metrul pătrat inclusiv TVA, valori aflate la jumătate faţă de media din Bucureşti şi alte cinci mari oraşe din ţară, în care preţurile sunt cuprinse între 800 şi 1.200 de euro/mp.

109 afișări
Imaginea articolului Reper de preţ la apartamente: 407 €/mp la stat. De ce e 1.000 la privat?

Reper de preţ la apartamente: 407 €/mp la stat. De ce e 1.000 la privat? (Imagine: Thomas Dan/Mediafax Foto)

Cum sunt posibile asemenea diferenţe de preţ? Reprezentanţii ANL au stabilit preţurile în funcţie de costul de construcţie şi vând doar locuinţele, fără terenul de sub ele, care aparţine primăriilor.

Pe de altă parte, locuinţele noi aflate acum pe piaţă au fost construite la costuri mai mari, atât pentru construcţie, cât şi pentru terenuri, la care este adăugat profitul dezvoltatorilor, în condiţiile în care ANL vinde "la cost de înlocuire".

Citeşte mai multe despre preţurile apartamentelor la privat pe www.zf.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici