Republicanii propun retragerea a 100 de miliarde de dolari puşi de SUA la dispoziţia FMI

Senatori republicani din Statele Unite au introdus vineri o propunere de lege în vederea suprimării celor 100 de miliarde de dolari pe care Washingtonul i-a pus la dispoziţia Fondului Monetar Internaţioonal (FMI) pentru a creşte resursele acestuia.

579 afișări
Imaginea articolului Republicanii propun retragerea a 100 de miliarde de dolari puşi de SUA la dispoziţia FMI

Republicanii propun retragerea a 100 de miliarde de dolari puşi de SUA la dispoziţia FMI

"A forţa contribuabilii să salveze state providenţiale burtoase din Europa este nerezonabil şi imoral", a afirmat într-un comunicat unul dintre cei 26 de senatori care susţin propunerea, Tom Coburn.

Legea "No More IMF Bailouts Act" ar abroga dispoziţia bugetară votată în 2009 care a permis SUA să contribuie parţial la resursele de împrumut ale FMI cu 100 de miliarde de dolari şi la creşterea capitalului său cu opt miliarde.

Aceasta ar constrânge administraţia americană să se opună acordării de fonduri de la FMI către o ţară din Uniunea Europeană. Statele Unite deţin drept de veto în cadrul FMI.

"Ajutoarele nu rezolvă crizele bugetare, ele le agravează", a apreciat un alt senator, Jim DeMint.

Această dispoziţie nu are nici o şansă să fie promulgată, deoarece chiar dacă ar fi votată de cele două Camere ale Congresului, preşedintele Barack Obama şi-ar exercita dreptul de veto.

Executivul nu a utilizat niciodată o dispoziţie a legii de reformare a regulilor financiare din 2010 care îl obligă să se opună acordării de fonduri de la FMI unei ţări a cărei datorie publică nu este viabilă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici