Reuniune de urgenţă G7: Liderii financiari vor participa la o teleconferinţă luni, înainte de deschiderea burselor din Asia

Statele Grupului celor Şapte mari economii ale lumii au convenit să convoace luni, înainte de deschiderea burselor din Asia, o conferinţă telefonică de urgenţă cu miniştrii Finanţelor şi guvernatorii băncilor centrale, transmite agenţia japoneză Kyodo.

1402 afișări
Imaginea articolului Reuniune de urgenţă G7: Liderii financiari vor participa la o teleconferinţă luni, înainte de deschiderea burselor din Asia

Reuniune de urgenţă G7: Liderii financiari vor participa la o teleconferinţă luni, înainte de deschiderea burselor din Asia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ministrul japonez al Finanţelor, Yoshishiko Noda, va promite în teleconferinţă că Japonia va continua să investească în titluri de trezorerie americane, scrie Kyodo, fără a preciza sursele informaţiilor.

Miniştrii vor discuta măsuri de prevenire a turbulenţelor pe pieţele financiare, în contextul problemelor din Statele Unite şi Europa, notează agenţia niponă.

Surse guvernamentale japoneze au declarat anterior că liderii finanţelor din ţările G7 vor participa la o teleconferinţă de urgenţă, probabil înainte de deschiderea burselor asiatice de luni, pentru a discuta despre crizele datoriilor de stat din Europa şi Statele Unite.

Standard & Poor's a scăzut ratingul de ţară al SUA

Standard & Poor's (S&P) a redus vineri seară ratingul Statelor Unite pentru prima dată în istorie, de la AAA la AA+, acuzând pe de o parte dezechilibrele fiscale şi datoria de stat şi, pe de altă parte, neînţelegerile de pe scena politică americană.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici