Reuters: SUA se pregăteşte să le permită companiilor americane să lucreze cu Huawei pentru tehnologia 5G

Departamentul de Comerţ al SUA este aproape să semneze un nou regulament care să le permită companiilor americane să lucreze cu Huawei Technologies din China pentru stabilirea standardelor pentru reţelele 5G de generaţie viitoare, au spus surse citate de Reuters.

1936 afișări
Imaginea articolului Reuters: SUA se pregăteşte să le permită companiilor americane să lucreze cu Huawei pentru tehnologia 5G

Reuters: SUA se pregăteşte să le permită companiilor americane să lucreze cu Huawei pentru tehnologia 5G

Inginerii unor companii de tehnologie din SUA au încetat să mai colaboreze cu Huawei pentru a dezvolta standarde pentru reţelele 5G, după ce Departamentul Comerţ a pus, anul trecut, gigantul chinez pe lista neagră a companiilor.

Decizia a produs incertitudine în rândul companiilor americane, care nu au ştiut ce fel de informaţii pot împărtăşii cu Huawei, cel mai mare producător de echipamente de telecomunicaţii din lume.

Departamentul de Comerţ a plasat Huawei pe „lista neagră a companiilor”, invocând probleme de securitate naţională. Listarea a restricţionat vânzările de produse şi tehnologie din SUA către gigantul chinez şi a ridicat întrebări cu privire la modul în care firmele americane ar putea participa luarea deciziilor privind stabilirea standardelor industriale.

După aproape un an de incertitudine, departamentul a elaborat un nou regulament pentru a aborda problema, au spus două surse pentru Reuters. Acesta permite, în esenţă, companiilor americane să facă parte din organizaţiile de standardizare din care face parte şi Huawei.

Proiectul este în curs de revizuire la Departamentul Comerţului şi, dacă este ratificat va merge la alte agenţii pentru aprobare. Nu este clar cât timp va dura procesul sau dacă o altă agenţie se va opune.

Regula este de aşteptat să se refere doar la Huawei, au spus persoanele familiare cu acest subiect, nu şi alte companii chineze prezente pe lista neagră, aşa cum este firma chineză de supraveghere video Hikvision.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici